Ad
< terug

De 46e editie van de Batavierenrace op 20 april 2018 van start

7 december 2017 (0 reacties)

De grootste estafetteloop ter wereld zal dit jaar plaatsvinden op 20-21 april 2018. De Batavierenrace bestaat al sinds 1973 en ieder jaar rennen bijna 8.500 studenten vanaf Nijmegen, via Duitsland en de Achterhoek naar Enschede. Het hele parcours is 175 kilometer, georganiseerd voor en door studenten met als afsluiter het grootste studentenfeest van de Benelux.

De inschrijvingen
Er zijn 354 inschrijvingen. Er zal dit jaar geen loting zijn. Teams hebben dus nog tot 20 januari de tijd om zich in te schrijven voor de 46e editie. Per team moeten minstens drie deelnemers ingeschreven staan bij een hogeschool of universiteit. Op deze manier blijft de Batavierenrace een echt studentenevenement.

Centrumetappe
Dit jaar zal de 46e Batavierenrace net zoals vorig jaar in het centrum van Nijmegen van start gaan. Op vrijdag 20 april om 22.30 uur zal de start van de Batavierenrace plaatsvinden op de Grote Markt in Nijmegen. Het was vorig jaar een groot succes en dat gaat het dit jaar ook zeker worden. De centrumetappe geeft zowel de lopers als het publiek een mooie indruk van het centrum van Nijmegen.

Bata4life
Sinds de 41e Batavierenrace bestaat Bata4life. Bata4life is een initiatief waarbij een samenwerkingsverband is aangegaan met KWF Kankerbestrijding. Ploegen en deelnemers kunnen zich laten sponsoren of zelf donaties doen voor dit goede doel. Dit jaar wil de 46e organisatiecommissie de naamsbekendheid van Bata4life vergroten en dus meer ophalen voor het goede doel. Met een vernieuwde site is het toegankelijker voor iedereen. In samenwerking met IT bedrijf Topicus is het zelfs mogelijk om een wildcard te verdienen. Het team dat het hoogste bedrag ophaalt op de Bata4life site mag gratis deelnamen aan de Batavierenrace. Het opgehaalde geld wordt besteed aan onderzoek naar kankerbestrijding door Nederlandse universiteiten. In dit onderzoek wordt onderzocht of de nieuwe techniek IronNanoLoc, waarbij gebruik wordt gemaakt van ijzeroxide nanodeeltjes, geschikt is voor het opsporen van schildwachtklier- en lymfeklieruitzaaiingen.

Nieuwe ontwikkelingen
De 46e editie van de Batavierenrace zal dit jaar worden ondersteund door allerlei vernieuwingen. De Batavierenrace beschikt over een nieuw zelfgemaakt tijdsregistratiesysteem, eBART next. Daarnaast zal in deze editie de site vernieuwd worden en zal er in samenwerking met IT bedrijf Topicus een nieuwe app voor Android worden gemaakt. Al deze ontwikkelingen dragen bij aan een verbeterde Batavierenrace!

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *