< terug

Sportverslaggever Jann Post snelste Noor in NYCM

9 november 2017 (1 reactie)

De Noorse sportverslaggever Jann Post uit Råholt liep zondag de New York Marathon in 2:32:53. Dit meldt de Noorse website EUB.no Het is voor hem een persoonlijk record. Hij is ook nog eens de snelste Noor in New York. Post werd daarmee 49e in de totaal rangschikking. Post legt uit dat hij in de herfst wat meer vrije tijd had en daardoor harder kon trainen. Mijn vrije tijd breng ik door met trainen aldus Post.

Wereldkampioenschap
Na zijn vorige grote marathon in Berlijn vorig jaar begon ik meteen weer met hard trainen . Dat pakte dus goed uit Post rende enkele minuten sneller in New York.”In Råholt kan ik alleen maar het bos in rennen”, zegt Post. Om zijn benen aan het asfalt te laten wennen had hij daar een eigen route uitgezet. Hij rende toen van Råholt, langs de Leto-hal, dwars door Nordmokorset, Trandum en Lie en en daar door Mogreina, Dal en terug naar Råholt. “Het is mijn lokale New York Marathon, legt de atleet uit. “Ik heb veel felicitaties ontvangen erg leuk. Tegen EUB.no grapt hij “Maar ik ben een beetje bang dat mensen denken dat ik volgend jaar mee zal doen aan het wereldkampioenschap”

Verandering
Jann Post is niet altijd dezelfde sportman geweest. De EUB heeft eerder geschreven over de verandering die hij meemaakte toen hij in 2011 werd uitgedaagd door Thomas Alsgaard om de New York Marathon te lopen. De sportcommentator woog toen 100 kilo. Dat jaar trainde hij 320 keer en verloor 23 kilo voor de marathon.

Lees hier verder op de website van eub.no

Reacties

  • Siep
    11 Op 09
    Dat is mijn neef!!!
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd