Ad
< terug

Amsterdam Marathon gaat voor spektakel met topveld

25 september 2017 (0 reacties)

De Amsterdam Marathon heeft Tesfeya Abera, Amos Kipruto, Edwin Kiptoo en Zane Robertson gecontracteerd voor de 42e editie op zondag 15 oktober. Deze sterke lopers moeten in staat zijn om het parcoursrecord van 2.05.21 aan te scherpen. Organisator Le Champion verwacht veel spektakel op de marathon die wereldwijd live te volgen is. De Ethiopiër Abera is met een persoonlijk record van 2.04.24 het rapst van het viertal.

De 25-jarige Abera noteerde deze absolute toptijd vorig jaar in Dubai, waar hij zegevierde. De 2.04.23 is de dertiende tijd aller tijden. In 2016 schreef hij ook al de marathon van Hamburg op zijn naam. De TCS Amsterdam Marathon voegt hij graag toe aan zijn palmares. In Amsterdam wordt er al jaren gedroomd over een tijd van 2.04 en de organisatie hoopt dit jaar op een primeur.

Tijdens de 42,195 kilometer krijgt Abera onder andere gezelschap van twee vlugge Kenianen; Amos Kipruto en Edwin Kiptoo. De marathoncarrière van Kipruto zit in de lift. Vorig jaar proefde hij de sfeer van de Amsterdam Marathon, dit jaar loopt hij mee voor de prijzen. Hij scherpte in Seoul zijn persoonlijk record flink aan tot 2.05.54 en won de marathon in Zuid-Korea. Kiptoo zagen we eerder deze maand in actie tijdens de Dam tot Damloop. Vorig jaar heeft Kiptoo uitstekend haaswerk verricht in Amsterdam en hij heeft dus al kennis gemaakt met het parcours. Waar is deze boomlange talentvolle atleet toe in staat?

Er wordt ook met smart uitgekeken naar het langverwachte marathondebuut van Zane Robertson. De Nieuw-Zeelander die in Kenia woont is nationaal recordhouder op de halve marathon met een tijd van 59.47 minuten. De 27-jarige Robertson zal met de eerste groep meegaan als op zondag 15 oktober om 9.30 uur het startschot klinkt.

Eerder werd al bekend gemaakt dat Abdi Nageeye meedoet. De focus in Amsterdam zal liggen op het verbeteren van zijn persoonlijk record én om stappen te zetten richting het Nederlands record van Kamiel Maase (2.08.21). De beste marathonloper van het moment is torenhoog favoriet voor de Nederlandse marathontitel, die in Amsterdam behaald kan worden.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *