Ad
< terug

Bekende namen tijdens Vredesloop Den Haag

12 september 2017 (0 reacties)

De organisatie van de Vredesloop Den Haag is erg enthousiast om een aantal namen bekend te maken, welke aanwezig zullen zijn op zondag 24 september. Allen hebben een mooie connectie met het unieke hardloopevenement wat volledig in het teken staat van Vrede en vrijheid.

Zahra

Julia Zahra
Singer songwriter Julia Zahra, o.a. bekend van televisieprogramma’s The Voice of Holland en De Beste Zangers, komt voor de start van de 5 km Loop (rond 10.15 uur) langs op de President Kennedylaan. Julia Zahra, voorheen Julia van der Toorn, was op haar 17e de grote winnares van het vierde seizoen van The Voice of Holland. Met haar bijzondere auditie blies ze de coaches van hun stoelen en behaalde ze de nummer 1 in de Single Top 100. Met haar kenmerkende warme stemgeluid en akoestische gitaar zal zij voorafgaand aan de 5 km Loop een optreden verzorgen.

Bijlo

Vincent Bijlo
Voorafgaand aan de 10 km Loop is Vincent Bijlo aanwezig. Cabaretier en columnist Vincent is Ambassadeur van de Vrede voor vredesorganisatie PAX. In samenwerking met deze organisatie zal Vincent het startschot geven en voorzien van een motiverende toespraak. Hij roept iedereen op mee te lopen want ‘door te blijven zitten, is de wereld nog nooit vrediger geworden’.

csm_Prins-Pieter-Christiaan-marathon_f4b4d68184

Prins Pieter-Christiaan van Vollenhoven
Net zoals twee jaar geleden zal ook dit jaar Prins Pieter-Christiaan van Vollenhoven verschijnen aan de start van de 10 km Loop. Bij deze bijzondere jubileumeditie loopt ook de prins mee voor Vrede.

Dit jaar op zondag
De Vredesloop Den Haag is op dit jaar op zondag in plaats van zaterdag. Ook dit jaar zullen duizenden deelnemers gezamenlijk lopen voor de Vrede. De routes zijn enigszins aangepast ten opzichte van vorig jaar. Zo is de start/finish locatie verplaatst naar de President Kennedylaan. Deelnemers kunnen evenals voorgaande jaren kiezen uit vier afstanden:1,5 KM, 2,5 KM, 5 KM en 10 KM. Het parcours gaat langs diverse historische monumenten en locaties die in het teken staan van Vrede en vrijheid.

Just Peace Festival en de Haagse Internationale Open Dag
De Vredesloop Den Haag is onderdeel van het Just Peace Festival, dat een maatschappelijke impact heeft. Highlights van het festival zijn de Haguetalks, foto en film vertoningen en de Haagse International Open Dag. Bekijk hier het volledige programma: http://www.justpeacethehague.com/nl/programma/

Goede doel
Ook tijdens deze vijfde editie staat de Vredesloop Den Haag in het teken van UNICEF. Gezamenlijk wordt door de deelnemers geld ingezameld voor kinderen op de vlucht. Deelnemers kunnen een eigen actie starten en zich laten sponsoren door familie en vrienden. Meer informatie over het starten van een actiepagina: https://helpmee.unicef.nl/vredesloop

Inschrijven voor de Vredesloop
De Vredesloop Den Haag is op zondag 24 september. Inschrijven kan via http://www.vredesloopdenhaag.nl/lopers

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *