Ad
< terug

Chemutai toch niet van start in Valencia Kamworor klaar voor derde titel

21 maart 2018 (0 reacties)

De bronzen medaillewinnaar van het WK halve marathon 2016, Mary Wacera en de winnares van de Ras Al Khaimah halve marathon Fancy Chemutai, heeft zich teruggetrokken uit het Wereldkampioenschap Halve Marathon in Valencia, Spanje.

Kenia zal nu worden vertegenwoordigd door drie atleten recordhouder Joyciline Jepkosgei, Ruth Chepg’etich en Pauline Kaveke. Atletiekofficial Susan Kamau zei dat de terugtrekking van Wacera en Chemutai op het laatste moment het onmogelijk maakte om ze te vervangen. Het team is woensdagavond vertrokken naar Valencia, waar titelverdediger Geoffrey Kamworor al aanwezig is. Tweemaal titelverdediger Kamworor en Jepkosgei zijn de aanvoerders van de Keniaanse ploeg.

Ook in het team zijn zilveren medaillewinnaar van het WK cross Leonard Barsoton en Barselius Kipyego, de winnaar van de halve marathon van Ústí nad Labem in Tsjechie.De andere teamleden Okombo en Oloitiptip eindigden als tweede en derde in persoonlijk record van respectievelijk 58:48 en 58:51 in de halve marathon van Kopenhagen in september, terwijl Kipyego het parcoursrecord met overwinning in 59:15 in de halve marathon van Ústí nad Labem brak.Kamworor werd in 2014 in Kopenhagen wereldkampioen met een tijd van 59:08 ,in 2016 won hij opieuw in 2016 Cardiff.Hij liep daar met 59:10 de op één na snelste tijd in het kampioenschap. Karoki nam genoegen met zilver in 59:36 in Cardiff en Brit Mo Farah werd daar derde in 59:59.”Ik heb genoeg getraind en we zijn allemaal klaar als een team,” zei Kamworor. Jepkosgei, die vorig jaar het wereldrecord halve marathon twee keer brak, keert terug naar Valencia, waar ze op 22 oktober een nieuw wereldrecord van 1 uur, 4 minuten en 51 seconden liep.Jepkosgei verbrak vorig jaar op 1 april het wereldrecord halve marathon in Praag met een snelste tijd van 1:04:52.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *