Ad
< terug

Cheruiyot loopt haar tweede marathon in Frankfurt

20 september 2017 (0 reacties)

Vivian Cheruiyot (Kenia), de Olympische 5000m-kampioen van 2016, zal op 29 oktober bij de Mainova Frankfurt Marathon, haar tweede marathon lopen meldt vandaag de website van de IAAF

Vivian Cheruiyot wordt de eerste olympische kampioen die aan de start zal staan van de Frankfurt Marathon. De lijst van haar prestaties is indrukwekkend, die niet alleen die Rio-titel, maar ook vijf WK medailles bevat. In 2011 bij het WK won ze in Daegu zowel de titels van 5000m en 10.000m.

Na een buitengewone carrière op de baan heeft de 34-jarige een nieuw doel: het bereiken van een soortgelijke uitmuntendheid in de marathon. Cheruiyot debuteerde in april op deze afstand in Londen en eindigde vierde in het
wereldveld met een tijd van 2:23:50. Frankfurt zal haar tweede marathon zijn en de Keniaanse is ervan overtuigd dat er een verbetering van haar persoonlijk record mogelijk is.

“Ik kijk ernaar uit om de tweede marathon van mijn carrière in Frankfurt te lopen,” zei Cheruiyot. “Ik won mijn eerste titel in Duitsland in 2009 en wil graag in Frankfurt mijn eerste grote marathonoverwinning vieren ”

Ze is in topvorm, negen dagen geleden liep ze haar persoonlijk record van 1:07:44 in de halve marathon tijdens de Great North Run en finishte als tweede “Ik heb veel goede dingen gehoord. Ik zag een paar foto’s van finish op het rode tapijt in de Festhalle.” Naast de prijspot bieden organisatoren een bonus van € 30.000 voor een verbetering van het parcoursrecord. Het record is sinds 2012 met 2:21:01 in handen van de de Ethiopische Meselech Melkamu.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *