Ad
< terug

Dafne Schippers, "Het is veel teveel geweest"

Dafne Schippers las laatst de biografie van oud-judoka Edith Bosch. ‘Ik dacht altijd dat ik de enige was met sommige gevoelens, maar ik herkende zo veel in dat boek. Soms win je een wedstrijd en voel je je de volgende ochtend toch nog hetzelfde als drie dagen daarvoor. Ik vroeg me dan af: hoe kan dat? Moet ik nu niet veel blijer zijn? Kennelijk had Edith dat ook. Je denkt dat je wereld zal veranderen op het moment dat je wint, maar dat blijkt niet zo te zijn.

29 april 2017 (0 reacties)

 

Dafne Schippers las laatst de biografie van oud-judoka Edith Bosch. 'Ik dacht altijd dat ik de enige was met sommige gevoelens, maar ik herkende zo veel in dat boek. Soms win je een wedstrijd en voel je je de volgende ochtend toch nog hetzelfde als drie dagen daarvoor. Ik vroeg me dan af: hoe kan dat? Moet ik nu niet veel blijer zijn? Kennelijk had Edith dat ook. Je denkt dat je wereld zal veranderen op het moment dat je wint, maar dat blijkt niet zo te zijn.

 

Lees hier verder

Schippers was direct na haar tweede plek in Rio ontgoocheld en reageerde haar frustraties zichtbaar af door onder meer met haar schoenen te gooien. "Op dat soort momenten ben ik ook explosief, ja", erkent de wereldkampioene. "Na de finish had ik een soort black-out. Er is geen moment om eerst even tot jezelf te komen. Terwijl: ik wilde alleen maar wég." "Alles wat geen goud was, zou een teleurstelling zijn voor de buitenwereld. Ergens is dat best gek. Het is veel te veel geweest", zegt Schippers, die haar beide races nog nooit teruggezien heeft. "In tv-programma's kwamen er weleens stukjes voorbij, maar zelf kijk ik er niet meer naar. Ik weet hoe het is gegaan."

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *