Ad
< terug

De Batavieren slaan weer toe!

23 april 2018 (0 reacties)

Traditiegetrouw vond dit jaar voor de 46ste keer ’s werelds grootste estafetteloop plaats: de Batavierenrace. De race vond dit jaar plaats op vrijdag 20 en zaterdag 21 april. Na het startschot op de Grote Markt in Nijmegen liepen bijna 340 teams ’s nachts richting de herstarts in Ulft en Barchem. Vanaf hier gingen ze door naar het hoogtepunt van de race: de finish op de UTrack van de campus in Enschede.

Aan dit evenement, wat geheel wordt georganiseerd door studenten samen met honderden vrijwilligers, deden dit jaar maar liefst 8500 deelnemers mee, die een sportief en gezellig weekend hebben gehad. Maar er kan maar één team het snelste zijn en dit was dit jaar zowaar een team uit België: Appoloon KU Leuven met een eindtijd van 10:30:21. Hiermee werden zij winnaar van het Algemeen Klassement. Team RUG/Hanze Athleteshop uit Groningen won de Topicus Universiteitscompetitie met een tijd van 09:49:42.

Winnaars Algemeen Klassement en Topicus Universiteitscompetitie
Op zaterdagavond ging het team Appoloon KU Leuven met maar twee minuten voorsprong op team #Wimpienation als eerste over de finish en is daarmee met een eindtijd van 10:30:21 de winnaar van het Algemeen Klassement. Ieder jaar is er tevens een competitie tussen de universiteiten van verschillende studentensteden. Na een bloedstollende strijd is het universiteitsteam RUG/Hanze Athleteshop uit Groningen met een tijd van 09:49:42 hier als winnaar uit gekomen, gevolgd door het team uit Nijmegen met een tijd van 10:08:07 en het team uit Enschede met een tijd van 10:15:12.

De Bata 2018… What’s new?!
De Batavierenrace bestaat al sinds 1973 en is daardoor onder verschillende generaties bekend. Ieder jaar rennen zo’n 8.500 sportieve studenten vanaf de Grote Markt in Nijmegen, via het Radboud Sportcentrum, Duitsland, de Achterhoek en het centrum van Enschede naar de campus van de Universiteit Twente. De totale lengte van het parcours bedraagt dit jaar 175 kilometer, een afstand die door de snelste ploegen in minder dan elf uur wordt afgelegd. De Batavierenrace telt 25 etappes die door ploegen van 25 studenten wordt afgelegd. Na afloop van de race vindt op de campus van de Universiteit Twente het grootste studentenfeest van de Benelux plaats.

Swapfietsen
Dit jaar voor het eerst: de Swapfietsen, te herkennen aan een blauw voorwiel. Deze fietsabonnementen zijn erg populair onder studenten. Dit jaar is Swapfiets een samenwerkingspartner van de Batavierenrace en zijn er 200 teams die een fiets hebben gehuurd: niet te missen dus!

Innovatie: nieuw tijdsregistratiesysteem
Technologische ontwikkelingen staan nooit stil en de Batavierenrace ook niet! Zo zijn we trots om dit jaar ons nieuwe tijdsregistratiesysteem te mogen presenteren: de e-Bart N3XT. Op de wisselpunten rennen de lopers nu niet meer door een poortje om de tijd te registreren, maar langs een kist met een reader erin die NEDAP heeft geleverd. Met dit nieuwe systeem wordt de tijd secuurder gemeten en kunnen we weer een tijd vooruit.

Sporten, studeren en werken combineren
SUSA flexibel studentenwerk is al jaren hoofdsponsor van de Batavierenrace en is gespecialiseerd in flexibele bijbanen voor HBO- en WO-studenten. SUSA-directeur Remco Pouw over de Batavierenrace: ‘We zijn trots om als hoofdsponsor aan dit grootschalige event georganiseerd voor en door studenten verbonden te zijn. SUSA weet als geen ander dat het combineren van een studie met een actief en sportief studentenleven een uitdaging is. Helemaal wanneer je dit drukke leven ook nog wilt combineren met een bijbaan. Daarom zorgen we er bij SUSA voor dat studenten flexibel kunnen werken en ze hun bijbaan volledig kunnen aanpassen aan hun studierooster en sportactiviteiten, zoals het meedoen aan de Batavierenrace. We hebben weer genoten van een prachtig event!’

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *