Ad
< terug

Dibaba en Ritzenhein winnen emotionele Great Manchester Run

29 mei 2017 (0 reacties)

Tirunesh Dibaba behaalde zondag een dominante vierde overwinning terwijl Dathan Ritzenhein in een imposante finale zijn landgenoot Bernard Lagat afschudde in de tien kilometer lange Great Manchester Run.Op een emotionele dag voor de geteisterde stad stonden tienduizenden runners aaneengesloten voor een minuut stilte bij de start van de halve marathon en de 10km. Vandaag een week geleden kwamen 22 mensen om het leven.Ze werden vermoord door een bomaanslag bij de Manchester Arena. Veel deelnemers droegen gele linten ter ere van de slachtoffers

Dibaba
Dibaba, die in 2013 in 2014, 2014 en 2016 in Manchester won liep in de eerste kilometer samen met de Engelse Katrina Wootton. Daarna werd het een solo.De Ethiopische is drievoudig Olympische kampioen en vijf keer winnaar van het goud bij het WK.Halverwege klokte ze 15:40 halfpad en had op de finishlijn meer dan wee minuten voorsprong.Ze won met 31:03 voor Christelle France Daunay, die 33:08 liet optekenen.Wootton, een week geleden nog derde in de Highgate Harriers Night van de 10.000m eindigde als derde in 33:18 en werd gevolgd door Sophie Duarte van Frankrijk en Gemma Steel van Groot-Brittannië.”Ik ben erg blij deze wedstrijd weer te winnen,” zei Dibaba. “Dit is een zeer belangrijke race voor mij gezien wat er deze week in Manchester gebeurde, ik wilde mijn steun geven aan de mensen van Manchester en Engeland. Het is speciaal voor mij. ‘Wootton, die een week geleden met 32:27.47 een pb 10.000m liep, zei: “Ik heb het echt genoten tot ongeveer 5km en toen voelde ik dat ik een week geleden ook al snel gelopen had!

Ritzenhein
Ritzenhein werd geconfronteerd met een sterkere concurrentie. Zijn landgenoot Bernad Lagat, de Keniaan Wilson Kipsang.Uit Australië kwam Collis Birmingham en Zuid-Afrika werd vertegenwoordigd door Stephen Mokoka.Hij was in de 2016 Great North Run de nummer twee en bepaalde halverwege het tempo en bereikte het 5km punt in 14:09.Ritzenhein en Lagat liepen daarna van Mokoka weg. Lagat leek uit de rug van Ritzenhein te willen komen maar werd uiteindelijk in een spannende finale door Ritzenhein geklopt in 28:06.De 42-jarige Lagat kwam zeven seconden later over de finishlijn.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *