Ad
< terug

Edna Kiplagat wil graag naar WK-marathon

Na haar overwinning in de Boston-marathon (2.21.52) wil Edna Kiplagat graag naar de WK-marathon in augustus in Londen. De Keniaanse heeft vooral in Iten getraind. In de voorbereiding heeft ze geen blessure’s gehad, vertelt de atlete na haar winst. Bij de eindstreep wacht extra motivatie. Haar kinderen Carlos en Wendy staan bij de finishlijn in Boston. “Ik wilde graag dat ze hun moeder zien winnen”.

20 april 2017 (0 reacties)

Na haar overwinning in de Boston-marathon (2.21.52) wil Edna Kiplagat graag naar de WK-marathon in augustus in Londen. De Keniaanse heeft vooral in Iten getraind. In de voorbereiding heeft ze geen blessure’s gehad, vertelt de atlete na haar winst. Bij de eindstreep wacht extra motivatie.  Haar kinderen Carlos en Wendy staan bij de finishlijn in Boston. “Ik wilde graag dat ze hun moeder zien winnen”. 

 

In 2011 (Daegu) en 2013 (Moskou) heeft de 37-jarige Keniaanse de WK-titels gewonnen. “Ik zou graag in het team voor de WK willen. Dan kan ik voor mijn derde gouden plak gaan”. Na 2014 heeft Kiplagat geen marathons meer gewonnen, maar in Boston laat ze zien dat ze na 20 jaar nog steeds bij de wereldtop hoort.

De loopster heeft een zeer sterk tweede gedeelte en zij laat zich niet afleiden door een gemist drankflesje. Na een eerste helft in 1.12.33 u. weet Kiplagat het tweede gedeelte te versnellen (1.09.19). En eventuele vragen over het einde van haar carriere beantwoordt ze zelf al. “Ik ga nog niet met pensioen. Ik wil nog een paar jaar lopen en races winnen”.

© hardloopnieuws.nl

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *