Ad
< terug

Geert Jansen (1942-2018): dwars en niet te kloppen

21 maart 2018 (0 reacties)

Hardloper Geert Jansen overleed zaterdag 10 maart op 76-jarige leeftijd.Hardlopen was voor Geert Jansen een hobby, een verslaving misschien wel. In de tijd van Jansen was hardlopen een sport voor vreemde vogels. “Ze hebben hem al hoor!”

Of: “Pas op voor je hart,” riepen ze hem vaak toe als hij zijn dagelijkse kilometers maakte. Maar de tomeloze inzet, al het harde werken, betaalde zich uit tijdens de wedstrijden. Jansen werd Nederlands marathonkampioen in 1971 en 1972.Als hij fit was, kon praktisch niemand hem kloppen. “Op een gegeven moment was hij vertrokken en zag je hem niet meer terug,” zegt zijn vriend en trainingsmaat Louis Vink.

Lees hier verder

Zijn vriend verklaarde volgens het Parool dat hij heel hard trainde en daardoor te vaak geblesseerd was.
In het parool wordt gememoreerd dat Jansen vaak in onmin leefde met de bestuurders van de KNAU.Volgens het Parool werd hij daardoor met regelmaal niet opgenomen in de nationale selectie. Opmerkelijk was volgens het Parool de kwalificatie voor de OS van 1976. Tijdens de kwalificatiemarathon was het slecht weer. De keuzeheren van de KNAU hadden volgens het Parool bepaald dat hij bij de favorieten moest blijven. Jansen deed meer dan dat en won vervolgens de wedstrijd. Het was volgens het Parool niet voldoende voor de KNAU. Jansen was alleen maar een slecht weerloper en mocht niet naar de spelen van 1976. Het parool refereert ook aan een voorval in datzelfde jaar met de toenmalige bondscoach Aart Steylen. Parool beschrijft dat deze hem volgens Jansen zou hebben laten struikelen. Steylen beweerde volgens het Parool dat Jansen hem een stomp had gegeven. De zaak komt volgens het Parool voor de rechter maar wordt geseponeerd. Jansen versleet volgens eigen zeggen een paar schoenen per maand volgens het Parool. Hij overleed volgens het Parool aan kanker.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd