Ad
< terug

Great Manchester Run gaat zondag door

24 mei 2017 (0 reacties)

De Great Manchester Run zal zondag gewoon van start gaan. Eerder deze kwamen bij een bomaanslag in de Manchester Arena 22 personen om het leven en 64 raakten zwaargewond.Europa’s grootste 10km wedstrijd had vorig jaar meer dan 35.000 deelnemers en er zal ook dit jaar een halve marathon zijn.

“Manchester is een echt veerkrachtige stad en we kijken ernaar uit om met succes dit grote sportevenement te hosten,” zei stadsraadslid Luthfur Rahman. Eerder had voetbalclub Chelsea hun Premier League-overwinningsparade geannuleerd, voor zondag plaatsvond.De club zegt dat het “ongepast” zou zijn met de Britse terroristische dreiging op het hoogste niveau een feestelijke parade te organiseren.

Manchester Police en de gemeenteraad had al gezegd dat de ‘Great CityGames’ op vrijdagavond in Manchester doorgaan. Nu werd er een go voor de Great Run gegeven, met extra veiligheidsmaatregelen die naar verwachting van kracht zullen zijn.

Rahman, de raadslid voor cultuur en vrije tijd, zei: “De Great CityGames en Great Manchester Run zijn twee echte hoogtepunten van Manchester’s sportkalender.”We weten dat duizenden Mancunians er naar uit kijken of willen deelnemen dus ik ben verheugd en trots om te bevestigen dat deze fantastische evenementen in het weekend zoals gepland zullen plaatsvinden.” Olympisch kampioen Greg Rutherford is een van de atleten die zondag deelneemt en verder ook de Olympische kampioenen Kenenisa Bekele en Tirunesh Dibaba van Ethiopië.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd