Ad
< terug

Karsten Warhom loopt opnieuw Noors record 400 mtr

12 juni 2017 (0 reacties)

Het Noorse talent Karsten Warholm (21) maakt zondag indruk met een nieuw Noors record op de 400 meter in het atletiekstadion van Florø

Warholm klokt een tijd van 44,87. Het is de beste tijd in Europa dit jaar en de tiende beste in de wereld.Hij verbeterde het Noors record met meer dan een seconde. Warholm had ook al het oude record van 46.10 in handen.

“De 400 meter is verschrikkelijk. De verzuring tijdens de wedstrijd is verschrikkelijk maar het gevoel achteraf is de reden waarom ik dit nummer zo graag loop. Ik liep een goede race”. “Het was ongelooflijk zwaar aan het einde, maar dat is onderdeel van het spel, zegt Warholm aan TV2. Het was een van de beste prestaties in het Florø in het stadion ooit. Dit geeft inspiratie voor donderdag aldus Warholm. Hij is dan een van de deelnemers aan de 400 mtr waar de wereldelite aan de start komt.

Warholm begon het seizoen 2016 als een tienkamper. Hij liep ook indivudeel 400 meter en 400 meter horden.De 21-jarige uit Ulsteinvik koos tijdens het seizoen 2016 voor de 400 meter horden en de 400 mtr. Tijdens het seizoen verbeterde hij het Noorse record meerdere malen. Indoor en outdoor behoort de Noor tot de wereldtop.

(bron TV 2)

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *