Ad
< terug

Keniaanse atleet David Kiprotich overlijdt plotseling

3 juni 2017 (0 reacties)

De Keniaanse atletiekgemeenschap is in de rouw nadat de lange afstandsloper David Kiprotich donderdag in training in Kaptagat, Elgeyo Marakwet County, is overleden.

David Kiprotich was voor een vroege ochtendsessie bij andere atleten aangesloten toen hij plotseling instortte en dood werd verklaard bij aankomst bij het Moi-onderwijs- en verwijzingshospitaal.Volgens Laban Mutai, een atleet van Global Sports Communication Management die achter hem liep, viel Kiprotich (24) nadat ze ongeveer zeven kilometer onderweg waren.

“We ontmoeten elkaar vroeg in de ochtend en hij was met een groep atleten die in het centrum Chirchir verblijven met hen onderweg voor een duurtraining. We begonnen met onze training zoals gewoonlijk en we hadden een programma van 30km, maar hij viel plotseling na zeven kilometer, “zei Mutai.

Mutai zei dat hij en de andere atleten stopten en probeerden eerste hulp te geven alvorens naar middelen te zoeken om hem naar het ziekenhuis te brengen.”Ik probeerde de andere atleten te stoppen, hoewel degenen die in de eerste groep waren het niet hoorden. Degenen die bij me waren, probeerden eerste hulp te geven toen ik naar het kamp terugrende om een auto te halen, “zei Mutai.

Een voorbijganger hielp de atleten om hun trainingsgenoot naar het Moi-hospitaal in Eldoret te brengen waar hij dood werd verklaard.Zijn buurman en voormalig wereldkampioen 1.500m Isaac Songok zei dat de atleet altijd joviaal en sociaal was.”Hij was een joviale atleet. Ik ben erg bedroefd door de gebeurtenissen. We konden samen koken en eten, omdat hij hier mijn buurman was, ‘zei Songok en wijst naar de deur van Kiprotich.De atleten hebben gezegd dat de familieleden in kennis werden gesteld en de lijkschouwing heeft aangegeven dat hij aan een hartaanval is overleden.

Biografie
David Kiprotich Bett (geboren 18 oktober 1992) was een Keniaanse langeafstandsloper, die gespecialiseerd is in de 5000 meter.Bij het Wereldkampioenschap Jeugd in 2009 in Brixen, Italië, won Bett een zilveren medaille op de 3000 meter.Bij het WK voor junioren in 2010 in Moncton, Canada, won Bett een gouden medaille op de 5000 meter.

Bekijk hier zijn erelijst met ook prestaties in Nederland (FBK games oa)

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *