Ad
< terug

Keniaanse dubbelslag bij marathon van Londen

Daniel Wanjiru heeft de marathon van Londen gewonnen. De Keniaan eindigde in 2.05.48 en hield in de adembenemende slotfase de Ethiopiër Kenenisa Bekele negen seconden achter zich.De 24-jarige Wanjiru, die vorig jaar de marathon van Amsterdam won, maakte na dertig kilometer deel uit van een kopgroep van vijf, waar Bekele geen deel van uitmaakte. Hij liep daar toen op 0.17 achterstand. De Keniaanse Mary Keitany won bij de dames met een nieuw wereldrecord. Zij scherpte na twaalf jaar het wereldrecord van Paula Radcliffe van 2.17.18 aan tot 2.17.01.

23 april 2017 (0 reacties)

Daniel Wanjiru heeft de marathon van Londen gewonnen. De Keniaan eindigde in 2.05.48 en hield in de adembenemende slotfase de Ethiopiër Kenenisa Bekele negen seconden achter zich.

De 24-jarige Wanjiru, die vorig jaar de marathon van Amsterdam won, maakte na dertig kilometer deel uit van een kopgroep van vijf, waar Bekele geen deel van uitmaakte. Hij liep daar toen op 0.17 achterstand. Wanjiru is een atleet uit de atletengroep van de Nederlander Gerard van de Veen.

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *