< terug

Kim Dillen loopt in Dronten limiet EK halve marathon (video)

Bij de dames ging Kim Dillen uit Eindhoven als winnares over de finish. Zij was naar Dronten gekomen om op het snelle parcours een EK-limiet te lopen. Dat deed zij met een tijd van 1 uur 12 minuten en 50 seconden. De wedstrijd bij de mannen werd gewonnen door de Marokkaan Hamid El Mouaziz voor zijn landgenoot Mostafa Channi. Verder alle uitslagen

19 december 2015 (0 reacties)

Bekijk hier de uitslagen

(Foto Iwan Oprins)

Bij de dames ging Kim Dillen uit Eindhoven als winnares over de finish. Zij was naar Dronten gekomen om op het snelle parcours een EK-limiet te lopen. Dat deed zij met een tijd van 1 uur 12 minuten en 50 seconden. De 32-jarige atlete bleef daarmee 21 seconden onder de eis van de atletiekunie. Dillen was bijna anderhalve minuut sneller dan haar persoonlijke record.Op een tweede plaats finishte de Borculose atlete Mariska Dute. Zij liep een tijd van 1.15.10 en verbeterde daarmee haar persoonlijk record.

Bij de heren eindigde Joeri Wolf als derde, achter de Marokkanen Hamid El Mouaziz en Mostafa Channi. Met 1.06.34 zat hij drie minuten boven de limiet (1.03.40). De EK vinden van 6 t/m 10 juli plaats in het Olympisch Stadion in Amsterdam.