Ad
< terug

Klenckeloop in Oosterhesselen.

13 september 2017 (0 reacties)

Zaterdagmiddag 16 september 2017 vindt in Oosterhesselen voor de achtste keer de Klenckeloop plaats. De voorgaande edities waren een mooi succes. Begonnen in 2010 met 159 deelnemers, momenteel gegroeid tot ruim 250 deelnemers, voorwaar een fraai succes. Alle atletes en atleten beleven in Oosterhesselen een goed georganiseerd hardloopevenement. Tot nu toe was het ieder jaar weer heel goed ‘loopweer’ tijdens de wedstrijd. Ook het fraaie snelle verkeersvrij afgezette parcours langs de oostelijke rand van Oosterhesselen en door het natuurgebied ‘de Klencke’ oogt bewondering. Heel veel persoonlijke records worden bij de Klenckeloop scherper gesteld vanwege het snelle parcours. Geheel geasfalteerd, geen scherpe bochten, geen stoepen of verkeersdrempels en dat loopt lekker. Bij de Start & Finish hoek Edveensweg/Bergakkers is een tent geplaatst waarin een massage mogelijk is. We nodigen iedereen uit zich te melden bij de Loopgroep Oosterhesselen om fit en goed voorbereid mee te kunnen doen bij de Klenckeloop, ons prachtig hardloopspektakel in Oosterhesselen.

De start, hoek Edveensweg/Bergakkers, van de 5 km en de 10 km is om 14:15 uur. De 5 km is één ronde, de 10 km twee ronden. Als service naar de deelnemers staat iedere kilometer duidelijk op het parcours aangegeven.

Voorinschrijven kan men via www.inschrijven.nl Bij voorinschrijven is het startgeld
€ 7,00. Inschrijven op de wedstrijddag vanaf 13:00 uur tot 30 minuten voor de start in de tent bij de Start & Finish eind Edveensweg. Het inschrijfgeld bedraagt dan € 8,00. Dit jaar wordt er weer met een chip als tijdregistratie gewerkt. Ook zijn de kleedkamers in sporthal de Goorn beschikbaar, na afloop van de wedstrijd kan men daar douchen. Uitslagen op www.uitslagen.nl

Categorieën voor beide afstanden 5 km en 10 km, vrouwen tot 40 jaar, vrouwen 40+ en 50 +, mannen tot 40 jaar en mannen 40+ en 50+. Prijzen, eerste drie per categorie, en ook verbeteren parcoursrecord per categorie. Tevens ontvangen de eerste Oosterhesseler man en vrouw op de 5 km alsook op de 10 km een leuke prijs. Ook nu is er weer een verloting op startnummer. De prijsuitreiking voor de 5 km en 10 km is om ongeveer 16:00 uur in/bij de tent Start & Finish. Microfonist is de bekende Herman Weening.

De Klenckeloop in Oosterhesselen is inmiddels zeer goed op de ‘hardloopkaart’ gezet.
In 2014 was de Klenckeloop in de gemeente Coevorden genomineerd als één van de 3 beste sportorganisaties! De inwoners van Oosterhesselen ervaren de Klenckeloop als zeer positief. De plaatselijke middenstand en bedrijven uit Oosterhesselen en omgeving sponsoren enthousiast de Klenckeloop. Hun bijdrage is belangrijk en onmisbaar, zonder sponsoren geen Klenckeloop. Maar ook vanwege de inzet van de vele vrijwillig(st)ers uit het dorp is de Klenckeloop jaarlijks, iedere derde zaterdag in september, een wederkerend succes geworden. De voorbereiding van deze editie is zo goed als rond, alles onder controle. We verwachten weer een mooie opkomst van veel hardlo(o)p(st)ers, vooral ook uit onze eigen omgeving. Iedereen die hardloopt recreant of prestatiegericht, het maakt niet uit, wordt van harte uitgenodigd mee te doen.

‘Stichting Klenckeloop’ organisator van de Klenckeloop, www.klenckeloop.nl

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *