Ad
< terug

Lars Gerritsen en Marjon de Kok winnaars stralende Loop naar de Pomp

3 september 2017 (0 reacties)

Lars Gerritsen en Marjon de Kok hebben zaterdag de Loop naar de Pomp in Noordeloos gewonnen, de zevende wedstrijd in het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit. Gerritsens 31.06 was een dikke verbetering van zijn eigen parcoursrecord.

Hij liep een tien kilometer lange solo in het mooie Alblasserwaardse dorp. Marcel Laros (32.31) en Timo de Geus (33.10) bleven nog het dichtst bij Gerritsen in de buurt. ‘Het is niet makkelijk om alleen je tempo hoog te houden’, sprak de winnaar achteraf. ‘Maar ik ben vol voor het record gegaan. Het was een mooie test voor de Kramp Run in Varsseveld van volgende week.’
Achter Gerritsen was de strijd lange tijd open. In de eerste ronde liep Timo de Geus ‘op zilver’, maar hij werd daarna achterhaald en op afstand gezet door Marcel Laros, die zijn tweede wedstrijd in het Grote Rivieren Loopcircuit liep. ‘Ik heb eerder dit jaar de Dirk IV-loop gedaan. Ik heb lang met blessures gesukkeld. Nu gaat het alweer een hele tijd goed’, vertelde de ervaren man uit Oosterhout. ‘Het is leuk om weer wedstrijden te lopen. De Tilburg Ten Miles was voor mij dichterbij huis, maar die is me iets te massaal. Ik vind het leuk om een parcours op te zoeken dat ik nog niet ken. Tegenstand is er overal.’

Arjan Kaashoek bleef Remon van der Wal nipt voor, 34.12 om 34.15, in de strijd om de vierde plaats. Dat kan in het klassement van belang zijn, wist de man uit Ameide. ‘Paul Visser (hij ontbrak in Noordeloos) moet nog één slechte uitslag wegpoetsen’, stelde Kaashoek. ‘Als hij nog een loop mist, kan het nog interessant worden tussen ons tweeën.’ Wouter de Bruin uit Goudriaan, die lange tijd een groepje had gevormd met Kaashoek en Van der Wal, werd zesde in de Loop naar de Pomp in 34.38.

loopnaardepomp marjondekok kopie

Ook bij de vrouwen werd de Loop naar de Pomp een leuke wedstrijd. Marjon de Kok (winnares van de Lingewaalloop in Herwijnen), Anne Zijderveld (oud-winnares van het Grote Rivieren Loopcircuit), Sandra Laros en Renata Haring (favoriet voor winst van het eindklassement) hielden de onderlinge verschillen klein.
Marjon de Kok was uiteindelijk de beste van het kwartet in 38.44. ‘Ik kwam eigenlijk voor de 5 kilometer. Maar omdat die niet exact gemeten was, had ik daar niet zoveel aan. Ik probeer mijn PR aan te scherpen. Daarom heb ik me ingeschreven voor de 10 kilometer. Het is dus eigenlijk toeval dat ik nu twee keer achter elkaar win in dit circuit. Misschien loop ik volgend jaar wel voor het klassement.’ Zijderveld, Laros en Haring volgden in respectievelijk 39.22, 39.40 en 40.29.

De winnaars per categorie waren Lars Gerritsen (Msen), Remon van der Wal (M35), Marcel Laros (M45), Aissa Marguoum (M55), Anne Zijderveld (Vsen), Marjon de Kok (V35), Sandra Laros (V45), Nemi Roozemond (M 5km), Nora in ’t Veld (V 5km), Roald Kamp, Louise Klomp, Luuk Bosveld, Delphine van der Grijn, Arjen Schippers en Lieke van de Hoef (jeugdlopen). Er deden 444 lopers mee aan de zevende editie van de Loop naar de Pomp.
De achtste en voorlaatste wedstrijd in het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit is de Molenloop in Alblasserdam op 7 oktober.

Alle uitslagen en standen zijn te vinden op www.avtyphoon.nl/loopcircuit.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd