Ad
< terug

Marathonloper Abdi Nageeye heeft routine nodig

Als Abdi Nageeye zelf mag bepalen hoe laat hij opstaat, dan gaat hij ineens allemaal smoesjes bedenken. ‘Als ik uit de routine gehaald word, wordt het moeilijk.’
Op 9 april kwam Abdi Nageeye als eerste Nederlander over de streep tijdens de Rotterdam Marathon. Hij noteerde de snelste Nederlandse tijd ooit in Rotterdam en er waren slechts twee andere Nederlanders ooit sneller dan hij op de 42,195 kilometer. Maar in Ethiopië -waar Abdi zijn meeste trainingen doet – durft hij zijn beste marathontijd eigenlijk niet hardop te zeggen.

2 mei 2017 (0 reacties)

k0507 nageeye

 

Op 9 april kwam Abdi Nageeye als eerste Nederlander over de streep tijdens de Rotterdam Marathon. Hij noteerde de snelste Nederlandse tijd ooit in Rotterdam en er waren slechts twee andere Nederlanders ooit sneller dan hij op de 42,195 kilometer. Maar in Ethiopië -waar Abdi zijn meeste trainingen doet – durft hij zijn beste marathontijd eigenlijk niet hardop te zeggen. Het moet nog sneller. En daar traint hij hard voor. Maar hoe traint zo’n professioneel marathonloper eigenlijk?

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *