Ad
< terug

Marikenloop eerste hardloopfestival voor vrouwen

10 mei 2017 (0 reacties)


Nijmegen – Op zondag 21 mei vindt de 15e editie van de Marikenloop plaats. Voor dit jubileum is het evenement verplaatst naar Park Brakkenstein en omgedoopt tot Marikenloop at the park. Hiermee is de Marikenloop veranderd in het eerste hardloopfestival speciaal voor vrouwen in Nederland. Naast hardlopen kunnen deelneemsters shoppen, nieuwe sporten uitproberen, eten en drinken bij de diverse foodtrucks en hun prestatie vieren bij het optreden van de Crazy Pianos. Ook op het parcours zijn er met muziekbands, mannelijke modellen en schapen diverse bijzondere belevenissen te vinden.

Parcours
Aan het parcours staan mannelijke modellen van Optimel om de loopsters aan te moedigen. De modellen staan langs de kant bij zowel de 5 kilometer, 7,5 kilometer als 10 kilometer. De 7,5 kilometer is een nieuwe afstand dit jaar. Het parcours is bovendien vernieuwd vanwege de nieuwe start- en finishlocatie in Park Brakkenstein. Het grootste gedeelte van het parcours gaat nog altijd door het bos van Heumensoord. Deelneemsters aan de 7,5 kilometer krijgen hier de unieke keuze tussen een makkelijke en moeilijke route over 100 meter. Tijdens de wedstrijd bepalen zij zelf of ze over het lastige gedeelte lopen waar muziek wordt gespeeld of over het makkelijke traject.

Schapen
In natuurgebied Heumensoord worden de loopsters opgewacht door een kudde schapen. De schapen staan opgesteld naast de route in het kader van Fête de la Nature. Nijmegen is in 2017 hoofdstad van het grootste grassroots natuurfestival in Nederland. Onder de vlag van Fête de la Nature vinden verspreid door het land honderden feestelijke, groene evenementen plaats. De Marikenloop wordt op duurzame wijze georganiseerd door Stichting Zevenheuvelenloop. De eigen vervoerstoeslag die deelneemsters betalen als ze van buiten de regio met de auto komen, komt ten goede aan Natuurmonumenten. Natuurmonumenten is beheerder van het natuurgebied Heumensoord waar alle Marikenloopsters op zondag 21 mei doorheen lopen.

Toploopsters
De 15e Marikenloop kent een sterk topveld. Ruth van der Meijden zal haar titel verdedigen. Zij won de Marikenloop eerder in 2012, 2014 en 2016. Indien zij een vierde titel toevoegt, is de Groesbeekse atlete recordhoudster met de meeste overwinningen bij de Nijmeegse vrouwenloop. Ook de winnares van 2015, Irene van Lieshout, komt aan de start van de 15e editie. Samen met nationale toppers Kim Dillen, Julia van Velthoven, Jessica Oosterloo en Jacelyn Gruppen strijden zij om de titel op de 5 kilometer.

Inschrijven is uiterlijk vandaag nog mogelijk via www.marikenloop.nl.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *