Ad
< terug

Marius Kimutai wint in Rotterdam.Nageeye geen record (uitslagen)

Marius Kimutai heeft de 37ste editie van de marathon van Rotterdam op zijn naam geschreven. De Keniaan versnelde op 40 kilometer en liet zijn landgenoten Cherono en Korir achter en eindigde net boven de grens van 2 uur en zes minuten: 2.06.03.Abdi Nageeye was de beste Nederlander. Hij is de eerste Nederlander die in Rotterdam onder de 2 uur en 10 minuten loopt: 2.09.33. Choukoud stapte uit de wedstrijd met blaarproblemen

9 april 2017 (0 reacties)

Klik hier voor alle uitslagen

Marius Kimutai heeft de 37ste editie van de marathon van Rotterdam op zijn naam geschreven. De Keniaan versnelde op 40 kilometer en liet zijn landgenoten Cherono en Korir achter en eindigde net boven de grens van 2 uur en zes minuten: 2.06.03.Abdi Nageeye was de beste Nederlander. Hij is de eerste Nederlander die in Rotterdam onder de 2 uur en 10 minuten loopt: 2.09.33. Ook Michel Butter liep een verdienstelijke marathon. Hij eindigde in 2.10,59.

Nageeye was tevreden met de verbetering van zijn persoonlijk record en had vertrouwen in nog meer progressie in de toekomst. Doordat ik nu lid ben van een topteam, NN runningteam kan het alleen nog maar beter gaan.Butter toonde zich erg tevreden.Ik moest nog alles geven om onder de 2.11 te komen.Ik merkte al snel dat het warm werd.Tot aan dertig ging het wel maar daarna werd het zwaar door de warmte. Butter liep door een versnelling in de laatste kilomter nog well onder de limiet voor het WK (2.11). "Ik ga niet naar het WK want ik vind de tijd tussen deze marathon en het WK te kort. Ik wil investeren in meer snelheid en daar nu voor trainen. Ik kies dan voor een marathon later in het jaar om mijn persoonlijk record (2.09,59)te verbeteren. 

k0518 butter
Choukoud
Khalid Choukoud was goed in vorm voor de marathon maar stapte na 29 km uit de wedstrijd. Hij had last van een grote blaar onder zijn voet. Dat komt omdat Choukoud op nieuwe schoenen liep, zo vertelde hij voor de camera's van de NOS. Voor een ervaren toploper als Khalid Choukoud is het wel erg ongebruikelijk om op nieuwe schoenen van start te gaan. Dat is vragen om problemen.

Dames

Bij de vrouwen werd Meskerem Assefa de winnares. De marathonloopster uit Ethiopië realiseerde een tijd van 2.24.18. Het betekende een persoonlijk record voor Assefa. De Nederlandse Ruth van der Meijden liep met 2.31.15 ook al een persoonljk record en werd de beste NL atlete in de wedstrijd.

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *