Ad
< terug

Marius Kipserem heeft duidelijk doel in Eindhoven marathon

29 augustus 2017 (0 reacties)


De 34e Marathon Eindhoven belooft op zondag 8 oktober een spannende strijd te worden tussen twee voormalige marathonwinnaars. Eerder werd de komst van de winnaar van vorig jaar, Festus Talam, bekend gemaakt. De organisatie heeft nu ook de nummer 2 van 2016 vastgelegd: Marius Kipserem.

Kipserem kende in 2016 zijn tot nu toe succesvolste jaar. In april won hij in een persoonlijk record (2:06:11) de NN Marathon Rotterdam. In het najaar snelde de Keniaan naar een 2e plek in Eindhoven. Destijds vlak achter zijn grootste concurrent op zondag 8 oktober Festus Talam (2:06:26).

De 29-jarige Kipseren is blij om terug te keren naar Eindhoven en heeft een duidelijk doel voor ogen. “Ik voel me gelukkig om weer in Eindhoven te lopen. Het parcours is snel en ik kan me nog goed de laatste 400 meter herinneren. Zoveel mensen langs de kant die me extra energie gaven. Mijn doel is om een volgende stap te zetten en een nieuw persoonlijk record te lopen.”

MARATHON EINDHOVEN WORDT EEN TWEEDAAGS SPORTFEEST

Dit jaar zal op zaterdagavond 7 oktober het sportfeest al losbarsten. De populaire 10 km loop gepresenteerd door ED wordt een avondrun en de organisatie introduceert het nieuwe onderdeel de ‘5KM4ALL’. Bij de ‘5KM4ALL’ leggen de deelnemers het parcours niet hardlopend af, maar op een alternatieve wijze.

Op zondag 8 oktober, gewoon overdag, vinden de andere onderdelen plaats. Er worden in totaal ruim 25.000 deelnemers verwacht bij het grootste sportevenement van Zuid Nederland.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *