Ad
< terug

Nationale top bij Marikenloop at the park

– De 15e Marikenloop kent op zondag 21 mei een sterk topveld. Ruth van der Meijden zal haar titel verdedigen bij de Nijmeegse Marikenloop at the park. Ook de winnares van 2015, Irene van Lieshout, komt aan de start van de jubileumeditie. Samen met nationale toppers Kim Dillen, Jasmijn Lau, Jessica Oosterloo en Jacelyn Gruppen strijden zij om de titel op de 5 kilometer. De Marikenloop is dit jaar ter gelegenheid van het jubileum verplaatst naar Park Brakkenstein en uitgebreid met een groot festivalterrein waar shops, workshops, foodtrucks en muziek van de Crazy Pianos te vinden zijn.

3 mei 2017 (0 reacties)

k0603 vd meijden
Nijmegen – De 15e Marikenloop kent op zondag 21 mei een sterk topveld. Ruth van der Meijden zal haar titel verdedigen bij de Nijmeegse Marikenloop at the park. Ook de winnares van 2015, Irene van Lieshout, komt aan de start van de jubileumeditie. Samen met nationale toppers Kim Dillen, Jasmijn Lau, Jessica Oosterloo en Jacelyn Gruppen strijden zij om de titel op de 5 kilometer. De Marikenloop is dit jaar ter gelegenheid van het jubileum verplaatst naar Park Brakkenstein en uitgebreid met een groot festivalterrein waar shops, workshops, foodtrucks en muziek van de Crazy Pianos te vinden zijn.

 

Nationaal kampioene

Voor Ruth van der Meijden wordt de Marikenloop, na haar zegetocht tijdens het NK halve marathon bij de Stevensloop in maart, de tweede wedstrijd in Nijmegen dit jaar. In april scherpte ze haar persoonlijk record op de marathon aan tot 2.31.15 uur. Hiermee is de Groesbeekse reeds gekwalificeerd voor het EK marathon in 2018. Ook op de kortere afstanden kan Van der Meijden goed uit de voeten. In 2012, 2014 en 2016 won zij de Marikenloop. Vorig jaar deed ze dat in een snelle tijd van 16.07 min. Op de atletiekbaan kwam de 32-jarige loopster al tot 15.59 min op de 5000 meter.
 

Toploopsters

Net als bij het NK halve marathon zijn Irene van Lieshout en Kim Dillen de voornaamste concurrenten van Van der Meijden. Van Lieshout won de Marikenloop in 2015 nipt voor Kim Dillen. Vorig jaar werd de Nijmeegse studente vijftien seconde achter Ruth van der Meijden tweede. Van Lieshout heeft 16.17 min als snelste tijd achter haar naam. Dillen wist de 5000 meter eerder af te leggen in 16.19 min. De houdster van het officieuze B-juniorenrecord op de 5 kilometer komt ook weer naar Nijmegen. Vorig jaar liep Jasmijn Lau bij de Marikenloop de snelste tijd ooit gelopen door een Nederlandse tot en met 17 jaar (16.33). Eind 2016 bewees de 18-jarige atlete zich ook met een vijfde plaats bij het EK cross voor junioren en begin 2017 liep zij 34.23 op de 10 kilometer. Andere nationale toploopsters die meedoen zijn Jessica Oosterloo, Jacelyn Gruppen en Team Zevenheuvelen-atlete Marije Peters.
 

Crazy Pianos

Dit jaar viert de Marikenloop haar 15e verjaardag en voor deze gelegenheid is de Marikenloop uitgebreid naar een sportief festival op een nieuwe locatie in Park Brakkenstein. Op het festivalterrein kunnen deelneemsters shoppen, deelnemen aan workshops en hierbij nieuwe sporten uitproberen, eten en drinken bij diverse foodtrucks en genieten van muziek. De Crazy Piano’s voeren twee keer een show van minimaal 75 minuten op: na de 5 kilometer en na de 10 kilometer, zodat iedere deelneemster aan de 15e Marikenloop haar eigen prestatie uitbundig kan vieren. Naast de Crazy Piano’s draait er een DJ op het hoofdpodium en zijn er rondom het festivalterrein en aan het parcours nog diverse andere muziekgroepen en acts te vinden.

Inschrijven voor de Marikenloop is nog mogelijk tot en met woensdag 10 mei via www.marikenloop.nl.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *