Ad
< terug

Reactie Salazar op uitgelekt onderzoeksrapport USADA

29 mei 2017 (0 reacties)

“Hard werken en toewijding daar geloof ik in”

Vorige week publiceerden wij een samenvatting van het uitgelekte United States Anti-Doping Agency rapport inzake overtreding van de dopingregels door Nike Oregon Project coach Alberto Salazar.Vandaag reageert Salazar in de Oregonian met een glasharde ontkenning.De Nederlandse atlete Sifan Hassan is een van de atleten uit de trainingsgroep van Alberto Salazar.Zij verbeterde het afgelopen weekeinde het nationale record 5000 mtr

Hard werken en toewijding
“De successen van mijn atleten zijn tot stand gekomen door hard werken en toewijding. Ik geloof in een schone sport en ik geloof in een trainingsmethodiek die toewijding vereist. De Nike Oregon Project atleten wordt het verboden om de WADA-regels te overtreden. We hebben helemaal niets te verbergen. Ik ondersteun mijn atleten wanneer het gaat om bescherming voor onheuse aantijgingen. Het is frustrerend dat persoonlijke medische gegevens van mijn atleten nu openbaar zijn gemaakt. De USADA brengt daarmee onschuldige atleten in diskrediet”aldus Salazar. Hardloopnieuws publiceerde een uitgebreide samenvatting van het door de Russische hackergroep Fancy Bares gelekte geheime rapport van de USADA waarin uitgebreid wordt ingegaan op de hoge doses vitamine D die de atleten uit zijn trainingsgroep kregen en de infusen met L carnitine. Ook werd in het rapport de rol van arts Dr. Brown toegelicht. Het rapport werd door de atletiekwebsite flotrack online gezet. USADA heeft de authenticiteit van het rapport nog niet bevestigd. Sinds 2015 ligt de werkwijze van Salazar onder een vergrootglas door onthullingen van BBC en Propublica. Hierin verklaren atleten dat Salazar de medische en antidopingregels overtrad. Salazar ontkende met een bladzijden lange toelichting op de website van de Oregon Project.

Geen positieve atleten
Geen enkele atleet uit de groep van de Nike Oregon Project is positief bevonden. In de groep trainen de dubbel Olympisch kampioen (2012-2016 goud 5000 en 10.000 mtr0 Mo Farah, de winnaar van het olympisch zilver 10.000 mtr (2012) en olympisch brons marathon (2016) Galen Rupp, de winnaar van het olympisch goud 1500 mtr (2016) Mark Centrowitz. De nummer drie van de Boston marathon 2017 Jordan Hasay en de Amerikaanse recordhouder 1500 en 5000 mtr Shannon Rowbury.

Sifan Hassan
Saillant detail is dat ook de Nederlandse atlete Sifan Hassan sinds begin dit jaar deel uitmaakt van de Salazar trainingsgroep. Hassan zocht een coach die haar 24 uur per dag kon begeleiden. De contacten werden gelegd door het Nederlandse managementbureau Global Sports. De beschuldigingen aan het adres van Salazar waren toen al bekend. Ze verklaarde toen aan de Nederlandse media. De beschuldigingen jegens haar nieuwe coach hebben weinig indruk gemaakt op Hassan. “Ik weet daar niet veel van. Ik zie ze gewoon hard werken”, aldus de specialiste op de middenafstand tegen de NOS. Haar manager Jos Hermens had nog navraag gedaan bij het WADA wat betreft het onderzoek naar Salazar. “Zoals ik nu kan inschatten komt er niets schokkends uit”, aldus Hermens. “We kunnen niet wachten totdat het klaar is, de carrière van Sifan gaat door.”Afgelopen weekeinde verbeterde Sifan Hassan bij de DL wedstrijden in Eugene het nationaal record 5.000 mtr en bracht het oude record van Lornah Kiplagat op 14.41.25.

© hardloopnieuws.nl

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com