Ad
< terug

Ruim 3.300 deelnemers voor eerste Amsterdam Urban Trail

12 maart 2018 (0 reacties)

Amsterdam-Noord maakt zich klaar voor de eerste Amsterdam Urban Trail op zondag 18 maart waarvoor al meer dan 3.300 sportievelingen zich hebben ingeschreven. Zij lopen door maar liefst 18 bijzondere locaties op een parcours van 10 km. Inschrijven kan nog steeds.

De deelnemers aan de Amsterdam Urban Trail krijgen op zondagochtend 18 maart de kans om de noordzijde van Amsterdam op een originele manier te ontdekken, waarbij ze eenmalig dwars door bijzondere gebouwen en plaatsen mogen lopen. “Amsterdam-Noord met start en finish op het NDSM terrein is een ideale locatie voor deze eerste editie in Amsterdam. De relaxte en gezellige sfeer van het evenement draagt bij aan een unieke sportieve beleving, waarbij de eindtijd niet belangrijk is”, zegt organisator Sigrid van der Toorn.

Amsterdam-Urban-Trail-_1_

Foto: Luka de Kruijf

Beleving centraal
Of ruim drieduizend man door de Tolhuistuin mag rennen op een doorsnee zondagochtend. “Ja, waarom niet?”, zeggen ze bij de Tolhuistuin. Met ontzettend veel creatieve en culturele evenementen is de Tolhuistuin elke dag een beleving op zich, hetgeen waar het ook om draait bij een hardloopevenement als de Amsterdam Urban Trail.

De Amsterdam Urban Trail heeft de ambitie om sport, cultuur en toerisme te combineren en daarbij Amsterdam-Noord van haar mooiste kant te tonen. De lopers beleven de verschillende facetten van de stad en worden door sommige locaties nog eens extra verrast. Zo zingt het scheepskoor uit volle borst bij de Amsterdam Marina, loop je door de voorpagina van Parool bij de Persgroep en heeft The Butcher een DJ opgetrommeld. Naast bovengenoemde locaties maken de NDSM-loods, De Ceuvel, Noorderlicht, Wdstck, Neef Louis Design, Kraanspoor, Falck Safety Services, Crane Hotel Faralda, de Ruimte, Hyperion Lyceum, de trammetjes, Pont 20 en de containerwoningen ook deel uit van de eerste Amsterdam Urban Trail.

Amsterdam-Urban-Trail-_3_

Foto: Luka de Kruijf

Snel inschrijven
Late beslissers kunnen zich nog inschrijven op www.amsterdamurbantrail.nl. Deelnemers gaan tussen 9.30 en 10.50 uur in vijf waves van start met telkens een pauze om op deze manier in alle comfort door de straatjes, op trappen en door de gebouwen te kunnen lopen. Bij de finish wacht de lopers een heerlijk ontbijt om bij te komen van de kilometers met een prachtig zicht over het IJ.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd