Ad
< terug

Topatleten klaar voor strijd in Egmond

12 januari 2018 (0 reacties)

Tijdens de persconferentie in Restaurant ZilteZoen in Egmond aan Zee werd vandaag vooruitgeblikt op de 20e editie van 46e Egmond Halve Marathon. Abdi Nageeye, Michel Butter en Tadelech Bekele spraken hun verwachtingen uit voor de Egmond Halve Marathon.

Egmond Halve Marathon
Op zondag klinkt om 12.16 uur het startschot van de Saucony Egmond Halve Marathon, waar een recordaantal van 18.100 deelnemers aan meedoet. De vrouwen bijten het spits af, waarbij de grootste kanshebster de Ethiopische Tadelech Bekele is. De winnares van de Amsterdam Marathon is blij weer terug te zijn in Nederland en kijkt ernaar uit om zondag langs het strand te lopen. In het kader van de man-vrouw wedstrijd starten de mannen 9.17 minuten later dan de vrouwen (het verschil tussen beide parcoursrecords). Egmond is een wedstrijd anders dan andere wedstrijden, dat beaamt ook Michel Butter: “Dit soort wedstrijden liggen mij goed, ik hou wel van een man tegen man gevecht. De elementen maken het bijzonder, waardoor ook subtoppers lang mee kunnen komen in de kopgroep. Dat is de charme van Egmond en het is voor mij bovendien een echte thuiswedstrijd.”

De grote vraag is dus hoelang de Nederlandse toplopers tegenstand kunnen bieden aan de Keniaanse favorieten: Edwin Kiptoo (winnaar Dam tot Damloop 2015 en 2016), Leonard Langat (razendsnel PR halve marathon van 59.18) en Ronald Kirui.Abdi Nageeye heeft al vaak dichtbij de overwinning gezeten. Vorig jaar verloor hij nipt in de eindsprint van Dawit Wolde. “Ik vind Egmond een van de mooiste hardloopwedstrijden, met name in de duinen wordt er altijd loeihard gelopen. Ik hoop zondag weer het podium te halen.”

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *