Ad
< terug

Toptijd Kimeli op 10 km. in Duitse Paderborn

Bij de 10 kilometer van de traditionele Osterlauf in het Duitse Paderborn zorgt de 21-jarige Keniaan Benard Kimeli voor een toptijd. Hij wint met 27.18 min. en eindigt bijna een minuut voor zijn landgenoot Bernard Kipkemoi (28.12). Hoewel de weersomstandigheden wisselvallig zijn met regen en zonneschijn wordt ook bij de vrouwen snel gelopen. Gladys Kimaina zegeviert met 31.15 min. Beide winnaars verbeteren het parkoersrekord. Bij de 71e editie van deze klassieker zijn er ruim 11.000 deelnemers op de diverse afstanden.

15 april 2017 (0 reacties)

Bij de 10 kilometer van de traditionele Osterlauf  in het Duitse Paderborn zorgt de 21-jarige Keniaan Benard Kimeli voor een toptijd. Hij wint met 27.18 min. en eindigt bijna een minuut voor zijn landgenoot Bernard Kipkemoi (28.12). Hoewel de weersomstandigheden wisselvallig zijn met regen en zonneschijn wordt ook bij de vrouwen snel gelopen. Gladys Kimaina zegeviert met 31.15 min. Beide winnaars verbeteren het parkoersrekord. Bij de 71e editie van deze klassieker zijn er ruim 11.000 deelnemers op de diverse afstanden.

 

Hoewel er veel snelle Afrikanen zijn in Paderborn is er geen duidelijke favoriet. Kimeli gaat al na een paar kilometer alleen verder. Met zijn eindtijd maakt hij naam, want de Keniaan komt in de top-tien allertijden. Hij verbetert het oude parkoersrecord van Carsten Eich uit 1993 met 29 seconden. De winnaar loopt voor het RunCzech-team. Snelste Duitser is Philipp Reinhardt (29.27) en de snelste loopster uit Duitsland is Katharina Heinig met 33.42 min. Ook de halve marathon wordt gedomineerd door de Afrikaanse atleten.

© hardloopnieuws.nl

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *