Ad
< terug

Tuwei Kipsang wint marathon Sevilla Ruth van der Meijden loopt EK limiet

25 februari 2018 (0 reacties)

De marathon van Sevilla werd een complete Keniaanse aangelegenheid.De wedstrijd werd gewonnen door de Keniaan Tuwei Kipsang. Bij de dames was er een tiende plaats voor Ruth van der Meijden die zich met een tijd van 2.33.23 kwalificeerde voor het EK marathon in Berlijn deze zomer.

Mannen
Hij realiseerde na een thrillerfinale met vier atleten een eindtijd van 2.08.18. Op een tweede plaats klasseerde zich Laban Mutai in 2.08.20. De derde plaats was voor Ben Kimtai in 2.08.22. De Spanjaard Javier Guerra volgde op de vierde plaats met een tijd van 2.08.34.Het betekende voor hem een nieuw persoonlijk record en tevens werd hij daarmee Spaans marathonkampioen. Hij is al veelvoudig kampioen van Spanje.

Dames
Bij de dames werd de wedstrijd gewonnen door de Marokkaanse Kaoutar Boulaid. Zij woont in Spanje (Santander).De lange afstandsloopster realiseerde met 2.25.32 een nieuw parcoursrecord in Sevilla. Ook bij de dames was het een spannende finale. De tweede plaats was voor de Ethiopische Shewe Hayimanot Alamayehu in 2.25.47. De derde plaats op het podium was voor Badane Bedatu Hirpa in 2.25.50.De Nederlandse Ruth van der Meijden realiseerde een tijd van 2.33.23 en werd daarmee tiende. Met haar tijd is ze de eerste Nederlandse dame die gekwalificeerd is voor het EK marathon in Berlijn.De limiet daarvoor is door de atletiekunie gesteld op 2.34.00. Ruth van der Meijden liep vorig jaar in Rotterdam haar persoonlijk record van 2.31.15

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *