Ad
< terug

Viering 35e Drenthe loopfestijn zonder Drenthe marathon.

20 november 2017 (0 reacties)

Klazienaveen-De organisatie van het 35e Drenthe Loopfestijn laat dit jaar de klassieke afstand uit het programma.Voorzitter René Laan verklaart dat dit alles te maken heeft met een vernieuwde opzet van het programma van het Drenthe Loopfestijn. “We gaan dit jaar groots uitpakken en hebben daarvoor de samenwerking gezocht met de horeca en de handelsvereniging in Klazienaveen.

Geen 35e Drenthe marathon
Deze samenwerking heeft tot gevolg dat wij verhuizen van de zondag naar de zaterdagavond.In het programma is er dan gezien de tijdspanne geen ruimte voor de marathon. Bovendien is ons gebleken dat de marathon maar weinig deelnemers trok. We willen graag een nieuwe stap maken in onze organisatie en investeren in de andere kortere afstanden waar wel veel belangstelling voor is. We gaan op zaterdagavond 26 mei het jubileum van het Drenthe loopfestijn groots vieren en zullen extra investeren in de halve marathon wat dit jaar onze hoofdafstand is” aldus Laan. Op de vraag of dit het einde betekent van de Drenthe marathon was het antwoord ontkennend.We gaan het evenement vanzelfsprekend evalueren en als blijkt dat onze keuze een verkeerde was zullen we alsnog heroverwegen om de marathon opnieuw te organiseren. De toekomst zal uitwijzen of er nog een 35e uitvoering komt van de Drenthe marathon.

Het startschot voor de halve marathon, de hoofdafstand van dit jaar, wordt gegeven rond de klok van 19.00 uur. Daarna volgen de 10 kilometer en de populaire 4 mijl. Voorafgaand aan deze officiële wedstrijden kunnen de jongste lopers zich uitleven op de Kidsrun.

© hardloopnieuws.nl

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *