Ad
< terug

Voor mij is dit vergelijkbaar met de eerste mens op de maan.

In een artikel in de Telegraaf vertelt Jos Hermens over zijn droom van een marathon binnen de twee uren. Hermens is er vast van overtuigd dat dit lukt. Dankzij een miljoeneninjectie van Nike is het record inmiddels nabij. Plaats van handeling het autocircuit van Monza.

8 april 2017 (0 reacties)

In een artikel in de Telegraaf vertelt Jos Hermens over zijn droom van een marathon binnen de twee uren. Hermens is er vast van overtuigd dat dit lukt. Dankzij een miljoeneninjectie van Nike is het record inmiddels nabij. Plaats van handeling het autocircuit van Monza.

Eerste mens op de maan
Jos Hermens richtte twee jaar geleden de stichting  Sub2hrs op. Wetenschappers, anti-dopingexperts, fabrikanten van sportartikelen en voedselexperts werken daarin samen om de juiste omstandigheden te creëren om een marathon onder de twee uur te lopen. Hermens is inmiddels ingehaald door Nike met hun Breaking2 project. Hermens is echter ook hier nauw betrokken aangezien deelnemer Eliud Kipchoge de kopman van de drie mannen is die ergens in mei de marathon onder de twee uur gaan lopen op het autocircuit van Monza.  Kipchoge behoort tot de atletengroep van het door Jos Hermens bestierde managementbureau Global Sport.  Hermens zegt in de Telegraaf dat hij nog wil meemaken dat het project slaagt. Wanneer het lukt is dat hetzelfde als de eerste mens op de maan aldus Hemens in de Telegraaf. Toen zijn eigen atleet Gebrselassie het wereldrecord marathon op 2.03.59 bracht ben ik erin gaan geloven aldus Hermens in de Telegraaf. Nike ontwikkelde de schoenen voor het project. De innovatieve schoenen komen op het vlakke circuit van Monza extra tot hun recht met de innovatie dat de schoen materiaal bevat die de energie teruggeeft na een voetstap op het asfalt. De atleten zullen gen fladderend atletiekbroekje  dragen maar een strakke pant met strepen om de luchtweerstand te verminderen.


(Nageeye is aangezocht als haas voor het break2hrs project)

Niet erkend
Eliud Kipchoge zal worden vergezeld door de Ethiopiër Lelisa Desisa en Zersenay Tadese uit Eritrea. Ze gaan 17.5 ronden lopen op het circuit en worden vooraf gegaan door hazen die elkaar afwisselen en ook een auto die exact het goede tempo rijdt. Een van de hazen die inmiddels is gecontracteerd is de Nederlandse topmarathonloper Abdi Nageeye Bovendien zal met grote regelmaat drinkbussen worden aangereikt met de sportdrank die door de stichting van Jos Hermens Sub2hrs is ontwikkeld.  Allemaal zaken die de regels van de IAAF verbieden. Het eventuele record zal dan ook volgens de Telegraaf nooit door de IAAF erkend worden. Niet belangrijk aldus Hermens die records zijn alleen maar bedacht door sigaren rokende officials van de IAAF. Het wachten is nu alleen nog op een geschikte dag in mei.  Enkele weken geleden testte Kipchoge het circuit met een halve marathon in 59.17. Het huidige wereldrecord is in handen van de Keniaan Dennis Kimetto met een tijd van 2.02.57.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *