Ad
< terug

Vredesloop viert jubileumeditie

20 juni 2017 (0 reacties)

Elk jaar lopen duizenden mensen voor de vrede tijdens de Vredesloop in Den Haag. Dit jaar is een extra speciale editie omdat dit populaire loopevenement 5 jaar bestaat. En daarom zijn er een aantal vernieuwingen.

· Dit jaar vindt de Vredesloop Den Haag voor het eerst op zondag i.p.v. zaterdag plaats
· Op zondag 24 september zal de Vredesloop Den Haag in combinatie met de Haagse Internationale Open Dag van start gaan! De organisatie hoopt dat er door deze samenwerking nog meer mensen gaan lopen voor de Vrede.
·De start- en finishlocatie en het evenemententerrein is verplaatst rondom de President Kennedylaan, wat meer ruimte biedt dan voorgaande jaren om deze jubileum editie ruimer en feestelijker te maken

“Voor de vijfde keer komen in Den Haag duizenden mensen sportief in actie voor de vrede. De internationale stad van Vrede en Recht krijgt door de Vredesloop het gezicht van de mensen in de stad. In Den Haag wordt iedere dag bij internationale instellingen en organisaties keihard gewerkt aan een rechtvaardiger wereld. De Vredesloop toont de verbondenheid van Hagenaars met die inzet”, aldus Wethouder Saskia Bruines (Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs)

Deelnemers kunnen evenals voorgaande jaren kiezen uit vier afstanden:1,5 KM, 2,5 KM, 5 KM en 10 KM. Het parcours gaat langs diverse historische monumenten en locaties die in het teken staan van vrijheid en vrede. Ook is het parcours gekoppeld aan de organisaties die open zijn voor de Haagse Internationale Open Dag.

In 2013 werd de Vredesloop georganiseerd als initiatief van Haag Atletiek en het Vredespaleis. Beiden bestonden toen honderd jaar. Het eerste jaar was een daverend succes. Daarom werd besloten het initiatief jaarlijks te laten terugkeren rond de VN dag van de vrede.

De Vredesloop Den Haag is onderdeel van het Just Peace Festival, dat een maatschappelijke impact heeft.

Just Peace festival
Het Just Peace festival vindt jaarlijks plaats in Den Haag. Het programma van het festival bestaat uit een mix van debat, podiumkunst, museale activiteiten, sport en muziek. Zo kunnen bezoekers deelnemen aan o.a. de Vredesloop, een kijkje nemen bij internationale organisaties, genieten van muziekoptredens of luisteren naar inspirerende sprekers.

De Haagse Internationale Open Dag is ook onderdeel van het Just Peace festival. Deelnemers kunnen o.a. rondleidingen krijgen om meer te weten te komen over o.a. de verschillende vormen van rechtspraak, internationale veiligheid en mensenrechten. Deelname voor de HIOD is gratis en aanmelding is mogelijk vanaf medio augustus via de website www.internationaledag.nl.

Het Just Peace festival is een initiatief van Stichting The Hague United for Peace & Justice in samenwerking met diverse Haagse instellingen en de gemeente Den Haag.

Goede doel
Ook dit jaar staat de Vredesloop Den Haag in het teken van UNICEF. Door deelname aan het evenement en door het voeren van acties, zamelen de deelnemers geld in voor kinderen op de vlucht. Door het gebrek aan veilige en legale vlucht- en migratie routes ondernemen kinderen steeds vaker gevaarlijke reizen. UNICEF zorgt voor kindvriendelijke ruimtes en opvangcentra voor kinderen en biedt zowel basis als psychosociale hulp. Zo krijgt het leven van deze kinderen weer structuur én kunnen ze weer gewoon kind zijn.

Deelnemers kunnen een eigen actie starten en zich laten sponsoren door familie en vrienden.

Inschrijven voor de Vredesloop
De Vredesloop Den Haag is op zondag 24 september. Vanaf vandaag is de inschrijving open voor alle afstanden. Wacht niet te lang, want dit loopevenement is erg populair! Inschrijven kan via http://www.vredesloopdenhaag.nl/lopers

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *