< terug

Winst in modderige Warandeloop naar Napoleon Solomon (alle uitslagen)

26 november 2017 (0 reacties)

HILVARENBEEK – Napoleon Solomon heeft zondagmiddag de internationale Warandeloop in Hilvarenbeek gewonnen. De Zweedse atleet kwam na de wedstrijd over 10,3 kilometer solo over de meet.De veldloop werd gehouden op het terrein van de Beekse Bergen en maakt deel uit van het Lotto Crosscircuit. Het parcours in het safaripark is volgend jaar december decor van de EK veldlopen. Bij de vrouwen ging de zege ook naar Zweden. Meraf Bahta was de snelste in de modderige cross over 8,3 kilometer. Ze bleef de Zwitserse Fabienne Schlumpf en de Duitse Elena Burkard net voor.

Solomon (23) had zichzelf vooraf best kansen toegediend en dus was de zege geen verrassing, voor hem althans. “Het was wel een zware wedstrijd, omdat we door de modder moesten”, aldus de Zweed, die het voordeel had dat hij relatief weinig kilo’s weegt. Uiteraard was hij ‘heel erg blij’ met de overwinning. De Zweed is een talent in eigen land en was de winnaar van Lidingöloppet 2017. In 2016 finiste hij als zesde bij het EK cross. Khalid Choukoud werd de beste NL atleet met een derde plaats. Choukoud was dolgelukkig met zijn derde plaats.Ik ben van huis uit een vechtsporter en kan goed uit de voeten op een zwaar parcoursIk ben ervan overtuigd dat ik op dit parcours volgend jaar hoog kan eindigen bij het EK cross. Bij de dames kon geen enkel NL atlete zich met de podiumplaatsen bemoeien.Andrea Deelstra werd de beste NL atlete met een achtste plaats. Ook bij de mannen juniorencross heersten de scandinavische atleten. Bij de jongens won de Zweed Oliver Löfqvist voor de Deense atleet Andreas Lindgreen.

Fraaie zege Roos Blokhuis
Bij de meisjes junioren A was er een prachtige zege voor het grote talent Roos Blokhuis (16) zij klopte in een zinderende finale de net zo talentrijke Jasmijn Lau en Roos Doorwaard die respectievelijk als tweede en derde finishten. Hiermee kopte Blokhuis de Europese juniorenkampioenes. Bij de jongens B maakt Stan Schipperen indruk door solo te finishen voor Siraj Awal Aman en Michael Tesfahiwet