Ad
< terug

1 januari 2019, start inschrijving 8e Meppel City Run 2019

16 december 2018 (0 reacties)

De Meppel City Run organisatie vernieuwt het hardloopfestijn en beleeft de volgende editie op 19 mei 2019. Met de verhuizing naar het voorjaar verwacht het evenement nog meer lopers te gaan trekken en de komende jaren door te groeien naar de grootste City Run van de regio. De run kent al jaren verschillende loopafstanden door de historische binnenstad van Meppel. Dit maakt de City Run geschikt voor zowel recreant als wedstrijdloper. Ook dit jaar is Scania weer de trotse hoofdsponsor van 4 en 8 Engesle mijl. Aangevuld met de SNS Kidsrun, de Prima Life G-Run en de `vele supporters maakt het tot een evenement voor iedereen. De eerste voorjaarseditie wordt zelfs aangevuld met een Mini-run, voor de allerkleinste, van 200 meter.

Inschrijven
De inschrijving voor de editie van 2019 start op dinsdag 1 januari 2019 op www.meppelcityrun.nl. De Meppel City Run draagt graag een steentje bij aan jouw goede voornemens, dus zorg dat je je op 1 januari inschrijft voor de 8e editie van Drents mooiste City Run. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid een medaille te bestellen naast het unieke shirt, voor een blijvende herinnering.

Verhuizing naar het voorjaar
De Meppel City Run is inmiddels niet meer weg te denken van de evenementenkalender van Meppel. De sfeervolle route door het historische centrum heeft het evenement tot een populair hardloopfestijn gemaakt voor zowel loper als supporter. Was het evenement de voorgaande jaren in september, de 8e editie staat gepland op 19 mei 2019. De verhuizing naar het voorjaar maakt het o.a. voor de scholen in Meppel eenvoudiger om mee te doen. Gedurende het schooljaar kan er getraind worden, waarna de jongeren de training afsluiten door deel te nemen aan de Meppel City Run.

Testruns staan gepland
Net als voorgaande jaren organiseert Fysio de Commissaris ook in 2019 diverse testruns. In februari wordt hiermee gestart. Op elke eerste zondag van de maand, 3 februari, 3 maart, 7 april en 5 mei (onder voorbehoud), vinden deze testruns plaats. De lopers starten om 9.45 uur bij Herberg ’t Plein en lopen in groepjes van verschillende snelheid over het parcours en kiezen zelf voor de 4 of 8 mijl. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Heel Meppel doet mee!
De komende twee jaren wil de organisatie plek gaan bieden aan maar liefst 2000 deelnemers. Door aanpassingen in de starttijden aan te brengen, is het mogelijk deze groei veilig en verantwoord te organiseren. Aan het parcours wordt niets gewijzigd. Naast de groei in het aantal deelnemers op alle onderdelen, wil de organisatie het hardloopfestijn er om heen ook laten groeien. Hierbij wordt gekeken naar nog meer beleving in het centrum door ondernemers, bewoners en supporters.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *