Ad
< terug

50 atleten naar Europese Kampioenschappen Landenteams

30 juli 2019 (0 reacties)

De Europese Kampioenschappen Atletiek voor landenteams vinden plaats van 9 tot en met 11 augustus. De Noorse stad Sandnes en daarmee het stadion Sandnes vormen het strijdtoneel voor dit kampioenschap. Vandaag maakte technisch directeur Ad Roskam het team bekend. In het team ontbreken de toppers Dafne Schippers en Sifan Hassan.

Unieke strijd in Sandnes

In 2017 degradeerde Nederland in Lille uit de hoogste divisie, de super league, van dit landenteams kampioenschap: dit jaar komt het Nederlands team uit in de eerste divisie. In totaal strijden 11 landen (Belarus, België, Hongarije, Ierland, Litouwen, Noorwegen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Turkije en Nederland) tegen elkaar in 18 individuele disciplines en twee estafettes. De uiteindelijke winnaar promoveert naar de super league. 

Opstelling European Team Championships 2019 First League Sandnes

De EK voor Landenteams is sinds 2009 de opvolger van de Europacup Landenteams. Eén van de leukste wedstrijden van het jaar omdat het een unieke wedstrijd is: de deelnemers komen individueel in actie maar strijden juist ook voor een gezamenlijk teamresultaat. 
Ad Roskam, technisch directeur bij de Atletiekunie, maakte zojuist het team bekend dat afreist naar Noorwegen.

TeamEK1
EKteam

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd