< terug

NN Runningteam atleten favoriet in voorjaarsmarathons

27 maart 2018 (0 reacties)

De topatleten van het NN runningteam zullen prominent aanwezig zijn in een aantal belangrijke voorjaarsmarathons. Eliud Kipchoge, de Londen Marathon-kampioen van 2015 en 2016 keert terug naar de Britse hoofdstad en heeft als ambitie zijn reeks marathonwinsten uit te breiden tot acht. In Londen,Boston,Rotterdam en Hamburg komen de NN runningatleten als favorieten aan de start.Een overzicht

Londen
Eliud Kipchoge liep vorig jaar de snelste marathontijd in de geschiedenis (2:00:25) als onderdeel van het Nike Breaking2-project.Daarna was hij opnieuw winnaar van de BMW Berlin Marathon-titel met een tijd 2:03:32 herwon.
Als tweevoudig voormalig winnaar, is hij de favoriet om een derde Londense kroon te bemachtigen . Hij zal de opgnomen worden in het illustere rijtje Dionicio Cerón (Mexico), António Pinto (Portugal) en Martin Lel (Kenia) allemaal atleten die de Londen marathon drie keer wisten te winnen.NN Running Team-collega Kenenisa Bekele (Ethiopie) is een belangrijke concurrent. De drievoudig voormalige Olympisch kampioen werd vorig jaar tweede achter Daniel Wanjiru Bekele wil weer de vorm van 2016 bereiken toen hij met 2:03:03 de 2016 BMW Berlin Marathon wist te winnen.
Uit het NN Running Team komen in Londen ook de voormalige wereldkampioen marathon Abel Kirui en Ghirmay Ghebreslassie (Eritrea) aan de start. Kirui is een alteet met een prachtige erelijst. Hij werd vorig jaar vierde in Londen en was in 2010 en 2012 al eens vijfde. Ghebreslassie schreef geschiedenis in 2015 door met negentien jaar de jongste wereldkampioen marathon ooit te worden .Dit gaf hij een vervolg door de 2016 TCS New York City Marathon te winnen.Hij werd vorig jaar zesde in Londen.Bij de dames komt uit het NN Running Team de Ethiopische Tadelech Bekele aan de start. Zij brak vorig jaar met de winst in de TCS Amsterdam Marathon(2:21:54) door.

Boston, 16 april
Geoffrey Kirui (25) won vorig jaar de Boston Marathon 2017 en de Keniaanse afstandsloper zal op 16 april zijn titel daar verdedigen.Hij versloeg tot het Amerikaanse toptalent Galen Rupp.Daarna volgde een geweldig vervolg met het behalen van de wereldtitel in Londen.Twaalf maanden geleden overwon Kirui American Galen Rupp door te winnen met een marge van 21 seconden in 2:09:37 voordat hij een uitstekend jaar afsloot met het behalen van de wereldmarathon in Londen. In Boston gaat ook voor het NN Running Team ook Abdi Nageeye van start.Hij verbeterde het afgelopen jaar in Amsterdam het Nederlandse marathonrecord en liep een nieuwe toptijd van 2:08:16. Abdi Nageeye heeft ervaring met de Boston Marathon en werd achtste in 2016.Ook de Keniaan Philemon Rono, die vorig jaar een persoonlijk record van 2:06:52 liep gaat voor het NN runningteam op jacht naar een tweede opeenvolgende overwinning in de Scotiabank Toronto Waterfront Marathon.In de dames race, zal NN Running Team atleet Gladys Chesi (Kenia) proberen om voort te bouwen op haar indrukwekkende marathon debuut van 2:24:51 in Amsterdam (2017)

Rotterdam, 8 april

NN Running Teamsporters jagen ook in andere marathon op succes. Laban Korir en Mule Wasihun en Abera Kuma komen in actie op de NN Marathon Rotterdam (8 april). Laban werd 12 maanden geleden (2:06:25) derde in de race en is een ervaren marathonloper. Mule liep vorig jaar met 2:05:39 en pr in Amsterdam

Hamburg, 29 april

Voormalig wereldkampioen en Olympisch kampioen Stephen Kiprotich komt op 29 april in actie voor het NN Running Team in de Haspa Marathon Hamburg. De Oegandees, die twaalf maanden geleden als tweede eindigde in de race gaat dit jaar voor de winst. Stephen Chebogut, de nummer twee in Parijs 2017, komt daar ook in actie.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *