< terug

Het snelste jachtluipaard van het zuiden….ontmoet Kim Dillen

4 oktober 2018 (0 reacties)

Drie maanden geleden bevallen van haar eerste dochter Laurenne en alweer vol ambities. Ambities om in 2020 in Tokyo de Olympische marathon te lopen. We hebben het over de Eindhovense lange afstandsloopster Kim Dillen. Een relatieve laatbloeier maar oh zo passievol en gretig om die topsport droom uit te laten komen. Maak kennis met onze nieuwe ambassadeur!

Met PR tijden van 1.12.50 op de halve marathon, 33.26 op de 10 km én een marathon tijd van 2,33.24 behoort Kim tot de absolute top van Nederland in de wegatletiek. Ze deed in 2016 mee aan de Europese Kampioenschappen Atletiek in Amsterdam en kwalificeerde zich ook voor het EK marathon in Berlijn afgelopen zomer. Die liet ze schieten en keek ze thuis vanaf de bank met haar pasgeboren dochtertje op schoot.

Opbouw
Op korte termijn staat voor Kim daarom alles in het teken van een voorzichtige opbouw en herstel. Stiekem vooruit kijkend wil ze in 2019 weer op niveau staan aan de start van nationale wedstrijden. ‘De Nederlandse Kampioenschappen 10 km in Schoorl begin februari is een mooi eerste doel om te meten waar ik sta’ zegt Kim. Fit is ze altijd gebleven; ‘ik had het geluk dat ik kon blijven lopen tot 32 weken en wielrennen tot de dag dat de bevalling begon. Wat dat betreft voel ik me gezegend en heb ik niet durven klagen. Maar eerlijk gezegd heb ik de uitdaging van pittige trainingen en de groep waarmee ik train zeker gemist.’

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *