< terug

Grote storing bij Garmin nog lang niet opgelost. Ramsonaanval steeds waarschijnlijker

24 juli 2020 (0 reacties)

Gisteren brachten wij het nieuws van grote problemen bij de servers van Garmin.Vandaag zijn de problemen nog steeds niet opgelost.Een overzicht van de grote storing bij Garmin.

Ramsomwareaanval
“In het geval van zulke grote bedrijven gaat het om tonnen”, zegt Gevers. “De politie in Nederland adviseert om niet te betalen, maar zulke grote bedrijven maken tonnen verlies per dag waarop ze niet operationeel zijn.” Om bedrijven extra onder druk te zetten, dreigen hackers weleens klantdata openbaar te maken. “Als privacygevoelige gegevens op straat komen te liggen, is dat nog een stapje erger.”

Doorgaans duurt het drie dagen vanaf het moment dat een bedrijf is gehackt, tot ze weer beschikking krijgen over hun gegevens. “Zelf ontsleutelen zou een kwestie van jaren worden. Als het ze al zou lukken”, zegt Gevers. “De versleuteling is vaak waterdicht, uitzonderingen daargelaten.”

Lees hier verder

De storing zit bij Garmin Connect. Bij slimme horloges synchroniseert dit systeem de statistieken van de telefoon met de app. Bij navigatiesystemen is het op dit moment niet mogelijk om kaarten te updaten. De gps-navigatie gebruiken kan wel, zegt de woordvoerder.Naast consumentenapparaten is Garmin ook actief in de scheepvaart- en luchtvaartsector. Of de Garmin-systemen ook in de Nederlandse lucht- en scheepvaart worden gebruikt, kan de woordvoerder niet zeggen.

Lees hier verder

Gps- en sporthorlogebedrijf Garmin kampt met een grote storing. Dat kan vervelend zijn voor hardlopers en wielrenners, want zij missen nu bepaalde data die in sommige gevallen belangrijk zijn. ,,Ik heb nu niet het totale beeld van hoe fit ik ben.”

Lees hier verder


Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *