< terug

Achtkastelenloop 2021: we lopen weer.

13 september 2021 (0 reacties)

Op de website van AV Hanzesport kwamen onderstaand persbericht tegen. Een verslag van een echte hardloopklassieker De Achtkastelenloop

Alles zat mee bij de COOP Vorden Achtkastelenloop 2021 op zondag 12 september, alweer de 34e in de historie. Droog weer, niet te warm, een mooi parcours en een geoliede organisatie. Kort na twaalven werden de 325 deelnemers voor de 30 kilometer weggeschoten,waarna een half uur later de 252 lopers van de 10 kilometer startten met hun ronde door het buitengebied van Vorden.

Voorafgaand aan het startschot werd wedstrijdleider Jan Rood in het zonnetje gezet. Na 16 jaar de Achtkastelenloop in goede banen te hebben geleid, zwaait hij dit jaar af.

De 30 kilometer trekt traditiegetrouw veel deelnemers van buiten de regio die de wedstrijd als test gebruiken in de aanloop naar de najaarsmarathons, zoals die van Eindhoven, Rotterdam of de Berenloop Marathon op Terschelling. Bij de 30 kilometer ging de winst bij de mannen naar Mark ten Brake in 1.50:10 en bij de vrouwen naar Janneke de Bruyn uit Apeldoorn (2.15:02). Ook bij de 10 kilometer zaten snelle tijden: Annemarie Arentsen uit Aalten klokte 44:12 en Nick van Nieuwenhuizen uit Arnhem kwam als eerste over de finishlijn in 31:33.

Het was pas de eerste grote loop in de regio sinds de coronapandemie het land lamlegde en ook hardloopraces geen doorgang konden vinden. Niet dat corona bij deze editie van Achtkastelenloop ver weg was: de organisatie mocht minder deelnemers toestaan, de kleedruimten van de sporthal moesten dicht blijven en in het startvak gingen de lopers vanaf een 1.5 meter-kruisje op straat van start. Maar verder was alles weer als vanouds. De aanmoedigingen onderweg zoals “hou vol, het is niet ver meer!” (ook als je pas net gestart bent en nog 9 kilometer mag), de korte gesprekjes onderweg voor lopers in een dipje, en de vele vrijwilligers die je de goede kant op wijzen in het bos en het gemotoriseerd verkeer op veilige afstand weten te houden. Bij de finish een medaille en een zonnebloem rijker.

Een mooi beeld aan het slot: de streekgenoten van Loopgroep De Zandloper zijn met zijn allen de laatste loper van hun groep tegemoet gelopen en brengen haar met veel aanmoedigingen over de finish.


Bekijk hier de uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *