Afrikaanse winnaars in Bredase Singelloop. Diane van Es bekroont debuut met een sterke eindtijd. (alle uitslagen)

2 oktober 2022 (0 reacties)

De halve marathon werd gewonnen door de Keniaan Vincent Kibet die met 1.01.21 solo aankwam op de botermarkt in Breda.Er is een tweede plaats voor zijn landgenoot Charles Mneria.Hij finishte in 1.02.03 na een sprint met de Engelse atleet Mahamed Mahamed die met 1.02.08 de derde man op het podium werd. De start van de halve marathon werd iets uitgesteld vanwege twee deelnemers aan een eerder gestarte afstand die onwel werden.

Beste Nederlander was met voorsprong Stan Niesten hij finishte met een eindtijd van 1.04.40. Bij de dames werd er gewonnen door de Keniaanse Gladys Jemaiyo. Zij won met een tijd van 1.08.18 en net als bij de mannen kwam ze solerend naar de eindstreep.De tweede plaats is voor de Israelische Selemawit Teferi in 1.08.59. De derde plaats op het podium is voor Naom Jebet in 1.09.33. Beste Nederlandse is Diane van Es die met een vierde plaats en indrukwekkend persoonlijk record van 1.10.50 de verrassing was in Breda. Zij liep voor het eerste de halve marathon afstand. Het is de tweede tijd dit jaar door een Nederlandse atlete gelopen. Jacelyn Gruppen is met 1.12.43 goed voor een sterke zesde plaats.