< terug

Amsterdam hoopt op strijd (video)

Zondagochtend om half tien start in Amsterdam de tweede grote marathon van ons land. Waar Rotterdam jaagt op een mondiale toptijd, ligt dat in Amsterdam anders. “Voor onze marathon is het belangrijkste dat er strijd is”, zegt racedirecteur Cees Pronk. “Daarom kiezen wij al jaren voor een breed veld van toplopers, die zo lang mogelijk bij elkaar blijven en duelleren om de winst.” Lees alles over de Amsterdam marathon van aanstaande zondag.

18 oktober 2014 (0 reacties)

Zondagochtend om half tien start in Amsterdam de tweede grote marathon van ons land. Waar Rotterdam jaagt op een mondiale toptijd, ligt dat in Amsterdam anders. "Voor onze marathon is het belangrijkste dat er strijd is", zegt racedirecteur Cees Pronk. "Daarom kiezen wij al jaren voor een breed veld van toplopers, die zo lang mogelijk bij elkaar blijven en duelleren om de winst."

Pronk kent de beperkingen in de hoofdstad. "We hopen dat ze uitkomen op een parcoursrecord. Van een wereldrecord mogen we dromen, maar dat is niet realistisch", vindt Pronk. "We zullen daar ook niet op inzetten, want dan moeten we als organisatie andere keuzes maken. Dan moet je een echte wereldtopper aantrekken."

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *