Ad
< terug

Anderiessen verrast met EK-limiet 

19 februari 2019 (0 reacties)

APELDOORN – Na een zeer succesvol NK junioren vorig weekend reisden acht TDR-atleten af naar Apeldoorn om te strijden voor de Nederlandse indoortitel. Namens TDR werden er 2 zilveren medailles gewonnen en werd er een limiet gelopen voor het Europees kampioenschap indoor in Glasgow van 1 tot en met 3 maart 2019. 

Anderiessen kwalificeert zich voor EK indoor 

Het hoogtepunt van het weekend was de 3000 meter finale. In een harde race wisten maar liefst 3 atleten onder de limiet van 7’56”00 voor Glasgow te duiken. Eén van deze atleten was onze Bram Anderiessen. Tegenstander Benjamin de Haan had de week ervoor de limiet net op een seconde gemist en was vastberaden zich dit weekend wel te kwalificeren. Het zou een harde race worden en als underdog voor de medailles besloot Anderiessen dit hoge tempo te volgen en zolang mogelijk bij te blijven. 

“Ik was van plan om hoe dan ook mee te gaan met de kopgroep totdat ik stuk zou gaan, maar na 2000 meter voelde ik mij nog erg relaxed en zag ik mogelijkheden. Ik raakte hierdoor echt in mijn element en ging mee met de versnellingen de laatste kilometer om de laatste 400 meter voluit te gaan.” 

Anderiessen finisht tot ieder zijn verbazing in een tijd van 7’55”46 wat onder de limiet van de EK indoor is. Anderiessen mag hierdoor in Glasgow Nederland vertegenwoordigen op de 3000 meter. 

“Deze tijd had ik vooraf nooit gedacht, het is als een stoute atletiekdroom die uitkomt, in pas mijn eerste paar maanden als senior”, aldus een opgetogen Anderiessen. Anderiessen is met deze tijd ook de snelste TDR-atleet ooit op de 3000 meter en bemachtigd de 10de plek op de Nederlandse allertijden ranglijst voor de senioren indoor. 

Ummels pakt 400ste NK medaille 

Een dag eerder was het Britt Ummels die als een van de favorieten aan de start stond van de 3000 meter. De tactiek van de wedstrijd was om halverwege de wedstrijd de versnelling in te zetten om het de tegenstanders moeilijk te maken. 

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *