Ad
< terug

Andrea Deelstra: “En daar vlogen al mijn ambities voor dit EK”

14 augustus 2018 (0 reacties)

En daar vlogen al mijn ambities voor dit EK. Ergens in de eerste ronde verstapte ik mij en/of verzwikte mjjn voet, bij de eerst volgende bocht had ik pijn. Pijn aan mijn achillespees en mijn hiel/hak. Ik moest even inhouden en een gaatje laten naar mijn groepje, de kopgroep! Op dat moment maakte ik me nog geen zorgen. Ik dacht: “rustig blijven, de focus op iets anders en dan loop ik op m’n eigen tempo terug naar de groep. Helaas, werd de klacht per bocht erger.

En ging ik steeds meer aangepast lopen. Ik zag Bram, mijn trainer, en gaf aan wat er was. Een bezorgde blik kreeg ik terug. Bram stapte snel op z’n fiets en stond , gelukkig!, op de kruising vlak bij ons hotel. We zeiden het eigenlijk gelijktijdig, … en toen stond ik daar. Tranen in de ogen. Het startnummer afgegeven, m’n chip ingeleverd en helemaal gebroken, want geen weg meer terug. Ik wist ‘t, Bram wist ‘t, m’n trainingsmaatjes wisten het, ik stak in een bloedvorm. Nooit voelde ik mij zo klaar voor een marathon. Ik kwam niet naar Berlijn om mee te lopen, ik kwam met ambities voor een minimale top 6 klassering. Met het gemak waarin ik in de kopgroep liep wist ik, zelfs voor het 10km punt (sommige dingen voel je gewoon, dat is niet uit te leggen), dat dit reëel zou zijn. Het werd echter een DNF

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *