Ad
< terug

Atleet Niels Van Doorne (29) twee maanden voor vaderschap in slaap overleden

26 november 2018 (0 reacties)

Twee maanden voor hij voor het eerst vader zou worden, is atleet Niels Van Doorne (29) uit Wingene overleden. Plots. Hij werd zaterdagnacht onwel. Zijn vriendin Elien deed nog wat ze kon. Maar zelfs de MUG-arts slaagde er niet meer in hem te redden.

Langeafstandsloper en crosser Niels Van Doorne en zijn vriendin Elien (30) stonden bekend als een leuk en sportief koppel. Door hun sport werden ze ook medisch opgevolgd. En toch gebeurde wat al zo veel andere sporters is overkomen. Het hart van Niels wilde plots niet meer. Ineens, zonder directe aanleiding.

Lees hier verder

Trainer: “Je kon met Niels geen ruzie maken”
“Elien belde me zondag omstreeks 8.30 uur met het vreselijke nieuws”, klinkt het bij een geëmotioneerde Andy Inghelbrecht, trainer van de afstandslopers bij Houtland. “Niels is pas sinds vorig jaar volop bij ons beginnen te trainen, maar we kenden hem natuurlijk al veel langer. Hij was altijd mee met Elien, die zijn godin was. Het was een heel rustige kerel, waar je gewoon geen ruzie mee kon maken. Je kon hem ook alles vragen. Zo reed hij vorig jaar nog helemaal naar Wallonië om een clubmakker naar een wedstrijd te brengen, terwijl hij zelf niet deelnam. Daarnaast had Niels ook zeker aanleg voor atletiek. Hij trainde nog maar een jaar voluit en had dus nog wat groeimarge, maar het was duidelijk dat er potentieel inzat. Dat merkte je ook in zijn recente resultaten.”

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd