< terug

Bekele in voorbereiding Londen marathon al eerder geblesseerd door Nike Alphafly schoenen

2 oktober 2020 (0 reacties)

Bekele moest vandaag afzeggen voor de Londen marathon. Twee snelle intervaltrainingen zorgden voor een kuitblessure.Bekele verklaarde woensdag tijdens een persconferentie dat hij eerder dit jaar geblesseerd was geraakt toen hij de nieuwste Nike’s schoenen ging gebruiken.

De Alphafly schoenen, die een koolstofplaat en zeer veerkrachtig schuim gebruiken om de energie die aan hardlopers wordt teruggegeven te maximaliseren, vallen samen met nieuwe wereldrecords in zowel de heren- als de damesmarathon.”Ik heb meerdere keren wat lichte blessures gehad, zoals een spierverrekking, omdat de schoen niet stabiel onder de voet staat”, aldus Bekele.

“De schoen is niet echt goed gevormd. Het is erg zacht. De spier moet zich aanpassen aan de beweging eronder. Het is echt moeilijk.”Bekele was van plan om in de oudere Vaporfly-modellen te racen in plaats van de nieuwste Alphafly-versies die Kipchoge zal dragen.

De kuit speelde al vaker op in de carriere van Bekele. Zijn manager Jos Hermens moest er vaak op aandringen om deze goed te laten behandelen.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.