< terug

Bertine de Vries Nederlands kampioene Ultratrailrunning 120 km

21 oktober 2019 (0 reacties)

Foto Titus Knegt Bertine de Vries

De Indian Summer Ultra is een ultra trailrun van 120, 87 en 50 km kilometer door Drenthe. Het evenement vond voor de vierde keer plaats op zaterdag 19 oktober. Het parcours liep grotendeels door de gemeente Aa & Hunze en was bijna volledige onverhard. De 120 km onderdeel was dit jaar het eerste Nederlands Kampioenschap Ultratrailrunning.

De ultratrailsport is groeiende in Nederland. Hardlopers verleggen steeds meer hun grenzen. Daar waar een marathon ooit de ultieme uitdaging was, komt een triathlon of een ultratrail op menig bucketlist te staan. Bij trailrunning wordt er over onverharde wegen en paadjes gelopen en wordt het zo avontuurlijk mogelijk gemaakt door zoveel mogelijk hoogte en smalle paadjes in het parcours aan te brengen.

65 deelnemers hadden zich aangemeld voor de 120 km solo, 16 teams voor de 120 km team-estafette, 60 deelnemers voor de 87 km solo en 165 voor de 50 km solo. Bijna 30% van deelnemers van de twee langst afstanden komen van buiten Nederland waaronder 23 Duitsers en 10 Belgen. Daarnaast namen nog eens enkele honderden deelnemers deel aan de 17 en 29 km afstand. De deelnemers startten in alle vroegte om 06.00 uur vanaf Camping de Weyert in Rolde.

Nederlands Kampioen bij de vrouwen en 5e plek overall werd Bertine de Vries uit Gasselte in de gemeente Aa & Hunze waar het evenement zich grotendeels afspeelde. Er stonden zes vrouwen voor de 120 km NK afstand ingeschreven waarvan er vier in staat waren te starten. Twee vrouwen vielen tijdens de wedstrijd uit. Bertine de Vries finishte met een ruime voorsprong van bijna twee uur op Petra Bilthof na 12:25 uur.

Ruim anderhalf uur vroeger finishte overall Nederlands Kampioen Martijn Klaasse uit Gouda in een tijd van 10:42 uur. Martijn Klaasse finishte ruim een half uur voor de tweede. De laatste deelnemer finishte na 17:42 uur, 18 minuten voor de sluitingstijd van 00.00 uur.

Bekijk alle uitslagen: http://isu2019-support.legendstracking.com (ga naar leaderboard).

Inschrijven en meer informatie:

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.