< terug

Bo Ummels is een ervaring rijker

4 oktober 2020 (0 reacties)

Londen – Bo Ummels is dit jaar de enige TDR-atleet die heeft deelgenomen aan de Marathon van Londen. De 40ste editie van de London Marathon werd dit jaar alleen voor topatleten georganiseerd, dit vanwege covid-19.

Zondagochtend starten de dames aan de marathon. In een groep die weg gaat op een tempo van 2:29’00 a 2:29’30 weet Ummels de eerste helft van de marathon comfortabel mee te lopen. Vanaf dit punt moet Ummels lossen en komt zij alleen te lopen. Naarmate de finishlijn dichterbij komt zakt het tempo van Ummels in. Een race die gekenmerkt werd door wind en regen maakte het er allemaal ook niet makkelijker op. “Vanaf het moment dat ik moest lossen van de groep kwam ik steeds lager in mijn energie te zitten. Dit werd iedere ronde erger, de laatste 7 kilometer zat er weinig tempo meer in.”

Ummels weet haar personal best van 2:32’34 gelopen in 2019 niet te evenaren. Met haar tweede start op een marathon finisht Ummels na 2:39’54. “Het was niet het gewenste resultaat, maar ik heb wel alles eruit gehaald en gestreden tot het eind. Het was een hele gave marathon om deel van uit te maken. Vooral in deze setting met het sterke deelnemersveld. Deze ervaring zal ik meenemen naar een volgende marathon!” Aldus Ummels.


Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *