Ad
< terug

Bruggenloop met winst voor Mike Foppen en Luc Schout

21 september 2017 (0 reacties)

De goede weersomstandigheden bracht woensdagavond bij vele deelnemers van de Bruggenloop Nijmegen snelle tijden op de klokken. De winst op 6,9 kilometer was voor het derde jaar op rij voor Mike Foppen uit Nijmegen. De 1500m specialist raasde over het parcours met een snelheid van maar liefst 19,7 km per uur. Slechts 21 minuten had hij nodig voor de klassieke ronde vanaf de Waalkade over de ‘Snelbinder’ en Waalbrug. Tom Disveld en Jay Sauer completeerden het podium op gepaste afstand.

Bij de dames wist Noortje Corstjens het rondje over de driebruggen als snelste te volbrengen in een tijd van 26 minuten en drieëntwintig seconden. Harriët Frielink (2e) en Murielle Ferraye (3e) konden ook plaatsnemen op het ereschavot.

De winst op de 10 kilometer kwam toe aan Luc Schout. De Eritrese atleten Sami en Eyob van het Talententeam Nijmegen-Noord kwamen gebroederlijk samen over de streep en maakten het podium compleet. Ilse van de Wijgert uit Oss nam beslag op de 1e plaats bij de dames 10 kilometer.

Met het mooie weer werden de lopers, tegen een ondergaande zon, getrakteerd op een fantastisch uitzicht op de nevengeul en de skyline van Nijmegen. Het parcours bracht de deelnemers over de verschillende Nijmeegse bruggen, het stadseiland Veur-Lent, het Hunnerpark, het Valkhofpark, de oude binnenstad en het centrum. Deelnemers konden kiezen voor een afstand van 6,9 kilometer en de 10 kilometer. Evenals afgelopen jaar bleek de 10 kilometer erg geliefd met de passage over het stadseiland Veur-Lent.

Meer informatie en uitslagen via www.024sport.nl

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *