Ad
< terug

Buschendich en Chirchir winnen parelloop Brunssum

24 maart 2019 (0 reacties)

Susan Krumins en Jesper van der Wielen snelste Nederlanders

Mande Buschendich uit Oeganda en Evaline Chrichir uit Kenia hebben vanmiddag de 31eParelloop van Brunssum op hun naam geschreven. Buschendich, op 31 december al winnaar van de San Silvestre in Madrid liep na 5 kilometer weg uit een tot dan toe grote groep toplopers. Buschendich finishte in een tijd van 27.56 minuut voor Yakoub Labquira (Marokko) en Kevin Kibet (Kenia)

Damesrace

Bij de dames won de Keniaanse Evaline Chirchir na een eindsprint voor haar landgenote Carolyne Jepkoskei. De Britse Laura Weightman, derde op het EK 1500 meter in Berlijn, scoorde een tijd van 31.40 minuut. Dat is de vijfde beste tijd ooit voor Groot-Brittannië.

Van der Wielen voor Butter

De Nederlandse lopers deden het prima in Brunssum. Bij de mannen liepen na 5 kilometer Michel Butter en Jesper van der Wielen aan de leiding. (14.18 min). Van der Wielen kon in de tweede vijf kilometer eerst van de derde naar de tweede groep lopen en daarna doorstomen uiteindelijk de vijfde plaats overall. (28.42 min). Michel Butter werd tweede Nederlander in 29.14 minuut. Butter is in voorbereiding op de London Marathon. Nationaal Cross kampioen Frank Futselaar werd derde (29.20 min).

Krumins snelste Nederlandse.

Susan Krumins liep in Brunssum net als Jesper van der Wielen naar de vijfde plaats. Krumins kwam na 5 kilometer door in 15.38 min en finishte in een tijd van 31.14 min. ‘Ik was iets te snel gestart, dus kwam mezelf tegen in de tweede 5 kilometer, ben desondanks tevreden voor vandaag.’ Krumins gaat binnenkort op hoogtestage naar Amerika. Ruth van der Meijden werd tweede Nederlandse voor Bo Ummels.

Alle info over de Parelloop is te vinden op www.parelloop.nl

    1  Mande Buschendich          Uganda                  27:56  

    2  Yakoub Labquira            Marokko                 28:29  

    3  Kevin Kibet                Uganda                  28:31  

    4  Ezra Kering                Kenia                   28:41  

    5  Jesper van der Wielen      Nederland               28:42  

    6  Samuel Fitwi               Duitsland               28:43  

    7  Daniel Kiprotich           Kenia                   28:43  

  

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd