Ad
< terug

Butter en Ummels op Nederlands podium in Brunssum 

26 maart 2019 (0 reacties)

BRUNSSUM – Zondag 24 maart stond in het teken van de 10 kilometer tijdens Parelloop in Brunssum. De Parelloop staat bekend als een snelle wedstrijd, in 2009 is hier namelijk bij de mannen een wereldrecord gelopen op de 10 kilometer. Ook dit jaar waren de omstandigheden perfect; een sterk (inter)nationaal deelnemersveld en het goede weer zorgden voor optimale omstandigheden om een snelle tijd te lopen. Voor de wegatleten van TDR was de Parelloop vooral een goede test voor de NK halve marathon die volgende week zal plaatsvinden tijdens de Venloop. 

Butter op Nederlands podium 

Namens de mannen van TDR stonden Michel Butter, Edwin de Vries en Mahadi Abdi Ali aan de start. Voor Butter was de 10 kilometer vooral een goede snelheidsprikkel in zijn voorbereiding op de marathon van London, die eind april zal plaatsvinden. Butter zit momenteel in een periode van zware trainingen en de Parelloop was bij uitstek een mooie uitdaging om de vorm te testen. Vanaf de start ontstond er bij de mannen een grote kopgroep, bestaande uit zo’n 25-30 man. De eerste paar kilometers kon Butter attent doorschuiven, maar na 3 kilometer brak de wedstrijd en ontstonden er drie groepen. Butter werd de aanvoerder van de derde groep. De 5 kilometer werd gepasseerd in een snelle 14:18, waardoor Butter in de kilometers erna in het zuur kwam. “In de marathonvoorbereiding is dit tempo vrij stevig, ik moest ervan herstellen en had niet meer de macht om het tempo strak te houden. Ik ben al met al tevreden over deze wedstrijd en de voorbereiding, het was een mooie snelheidsprikkel. Ik kijk uit naar volgende week, naar de NK halve marathon, wat voor mij de laatste wedstrijd zal zijn richting de marathon van London”, aldus Butter, die de finish passeert als dertiende overall en tweede Nederlander in een tijd van 29:14. 

Ook voor De Vries was de Parelloop een goede test richting de Venloop volgende week. Het doel van de Vries was om wat meer lef te tonen en dat ging hem goed af. 

Lees verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *