Ad
< terug

Cedella Roman gaat even hardlopen en steekt de grens met VS over, twee weken gevangenis

23 juni 2018 (0 reacties)

Een 19-jarige Franse vrouw die aan het joggen langs een strand bij Vancouver zei dat ze twee weken in de Verenigde Staten was vastgehouden nadat ze de grens onbewust was overgestoken.Op 21 mei genoot Cedella Roman een zonnige dag met haar familie op White Rock Beach, een uur ten zuiden van Vancouver. Rond 19.00 uur ging de jonge vrouw joggen langs het strand dat naar de grens met de VS leidde.Mevrouw Roman zegt dat toen het tij opkwam, ze het strand verliet om een klein pad een paar meter te nemen om een foto te maken. Bij het naspeuren van haar stappen werd ze gearresteerd door twee Amerikaanse grensbewakingsfunctionarissen.

“Hij begon me te vertellen dat ik illegaal de grens over was en vertelde hem dat ik het echt niet met opzet deed Hij zei tegen mij:” Misschien ben je wel land, wordt u mogelijk vijf jaar verbannen uit de Verenigde Staten”Volgens mevrouw Roman geeft geen bord aan dat dit pad aan de Amerikaanse kant van de grens ligt.De officieren legden haar vervolgens uit dat het onmogelijk was om haar vrij te laten, omdat ze was gefilmd door bewakingscamera’s.
“Ik dacht: misschien ben ik de grens overgestoken, maar misschien zullen ze me wel boeten of zeggen ze” kom terug naar Canada “of ruzie een beetje,”Ik dacht niet dat ze me in de gevangenis zouden stoppen.

Grens Candada

Mevrouw Roman is sinds september in Canada om haar moeder te bezoeken en haar Engels te verbeteren. Ze had geen identiteitsbewijs of werkvergunning op haar toen ze werd gearresteerd.De officieren werden overgebracht naar het detentiecentrum in Tacoma, een faciliteit wordt beheerd door het Department of Homeland Security, 200 km ten zuiden van de plaats waar zij aanvankelijk werd vastgehouden.”Ze plaatsten me in een auto en werden het gebouw binnengebracht”, zegt ze. Ze vroegen me om al mijn spullen, evenals mijn sieraden te verwijderen; ze hebben me volledig doorzocht. “”Dat is waar ik me realiseerde dat het echt serieus was en ik begon een beetje te huilen. ”

Een moeder in paniek

Mevrouw Roman kon contact opnemen met haar moeder, Christiane Ferne, die ’s nachts de weg naar Tacoma nam om het paspoort en de werkvergunning van haar dochter naar de Amerikaanse autoriteiten te brengen.Een officier van het Tacoma-centrum vertelde mevrouw Ferne dat de documenten door Immigration Canada moesten worden gevalideerd, zodat haar dochter in Canada kon worden vrijgelaten. Mevrouw Ferne vermeldt dat haar dochter gedurende twee weken werd vastgehouden tijdens audits van Amerikaanse en Canadese autoriteiten. “Er is sprake van een misverstand, want als de grens niet goed wordt aangegeven, is het een overtreding om mensen met opzet naar de gevangenis te sturen”, zegt ze.Een officieel document verkregen door Radio-Canada bevestigt dat Cedella Roman op 6 juni uit de Verenigde Staten werd gezet.

In een verklaring die na publicatie aan het CBC werd gezonden, bevestigde de Amerikaanse Immigratie- en Douanedienst (ICE) dat mevrouw Roman op 21 mei was gedetineerd.Zij stellen dat de zaak van de Franse vrouw als “versneld ontslag” werd behandeld en dat zij haar documenten op 24 mei ontving. Het Canada Border Services Agency bevestigde hun op 29 mei dat het onderzoek klaar zou zijn om te bepalen of Cedella Roman in aanmerking kwam om naar Canada terug te keren als ze werd overgebracht naar de haven van binnenkomst nabij Blaine.Het persbericht bevestigt dat mevrouw Roman op 5 juni naar de grens werd vervoerd en terugkeerde naar Canada.Het Canada Border Services Agency was niet in staat om de vragen van Radio-Canada over het geval van mevrouw Roman te beantwoorden vanwege de bescherming van persoonlijke informatie.

Een woordvoerder van de Amerikaanse grensdiensten weigerde ook commentaar te geven op de zaak van mevrouw Roman, maar wees erop dat het overschrijden van de Amerikaanse grens op een andere plaats dan een douanepost illegaal is.
“De verordening is ook van toepassing als de persoon beweert de grens per ongeluk te hebben overschreden”, aldus de verklaring.In 2017 werden 288 mensen gearresteerd terwijl ze illegaal de grens overstaken naar het Blaine-gebied in de staat Washington. Er zijn geen statistieken over het aantal onbedoelde passages

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd